Iz Ivanić- Grada krenula druga dionica ultramaratona Zagreb - Vukovar

Jučer je u 8 sati iz Ivanić- Grada startala druga dionica 18. po redu Memorijalnog ultramaratona Zagreb- Vukovar, „Putevi dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga i bojovnika Domovinskog rata.“
Na dionicu do Novske dugu 72 kilometra krenulo je šest od osam sudionika, koliko ih je jučer startalo iz Zagreba.
S Trga siječanjskih žrtava u zagrebačkoj Kustošiji ultramaratonce na put dužine ukupno 344 kilometra otpratio je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Ultramaraton je organiziran u sjećanje na pripadnike zagrebačkog HOS-a, ali i na sve bojovnike Domovinskog rata koji su u rujnu 1991. krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu suvereniteta Republike Hrvatske. Na putu do Vukovara, dragovoljci su prolazili pokraj mnogobrojnih bojišta, na kojima je jedan dio branitelja i poginuo.
U znak sjećanja, na svim startnim mjestima kroz pet dionica utrke bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće, a svi sudionici su to učinili i u Ivanić- Gradu ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku hrvatskih branitelja.

Grad Ivanić- Grad pomogao je u organizaciji i smještaju, te osigurao masažu za sve ultramaratonce u Specijalnoj bolnici Naftalan.
Znak za početak utrke i ove godine dao je zamjenik gradonačelnika Željko Posilović koji je od organizatora u ime Grada primio prigodnu zahvalu i priznanje za dugogodišnju podršku ovoj memorijalnoj akciji dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić