Obilježen Dan branitelja Grada Ivanić- Grada

Jučer je u Ivanić-Gradu obilježen Dan hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Ivanić-Grada i Otoka Ivanića.
Pod motom „Budimo zajedno kao i 1991.“ u organizaciji Grada Ivanić-Grada i Zajednice udruga iz Domovinskog rata položili su vijence i upalili svijeće na spomeniku poginulim braniteljima Otoka Ivanića u Parku hrvatskih branitelja izaslanici: Udruge roditelja poginulih branitelja Ivanić-Grad, Zagrebačke županije, Grada Ivanić-Grada, Udruge antifašista Grada Ivanić-Grada, Zajednice udruga iz Domovinskog rata Ivanić-Grad, Udruge Specijalne policije RIS Kutina, Udruge Bojna Frankopan, Udruge dragovoljaca branitelja Grada Ivanić-Grada, Udruge branitelja INA-e KVIN Ivanić-Grad, MUP-a i Policijske postaje Ivanić-Grad, Udruge dragovoljaca branitelja Grada Zaprešića i zagrebačke Udruge dragovoljaca branitelja Vukovara.

U velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta pročitana su imena 34-ero poginulih branitelja s područja Otoka Ivanića i odana im počast.
Prikazan je dokumentarni film „Štafeta smrti“ scenaristice i redateljice Nade Prkačin. Tema filma je junački čin 11 branitelja sela Bogdanovci pored Vukovara, koji su od 10. do 22. studenoga 1991. predvodili izvlačenje 30-tak civila iz okupiranog sela kroz minsko polje.

Od 11 predvodnika akcije, u minskom polju ih je poginulo 7, a od dvojice koji su još živi, glavni junak filma bojnik Ivica Jurčan bio je gost jučerašnjeg Dana branitelja u Ivanić-Gradu.
U Galerijskom prostoru u predvorju Pučkog otvorenog učilišta postavljena je izložba crteža „Crveno i crno“ Ivana Lackovića Croate s ratnim motivima iz Staroga Grabovca, koja se može razgledati do srijede 9. listopada.
Obilježavanju su se odazvali branitelji iz svih postrojbi Hrvatske vojske i policije, članovi obitelji poginulih i umrlih branitelja, učenici Srednje škole Ivan Švear i građani Ivanić-Grada i općina Kloštar Ivanić i Križ predvođeni gradonačelnikom sa zamjenicima i predsjednikom Gradskog vijeća, načelnikom Općine Križ i zamjenikom načelnika Općine Kloštar Ivanić.

Ispred organizatora Dana branitelja Ivanić-Grada okupljene je pozdravio gradonačelnik Javor Bojan Leš.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić