Bučuša kao suvenir kontinentalne Hrvatske

Udruga proizvođača bučinog ulja Hrvatske organizirala je u okviru ovogodišnje Bučijade znanstveni skup o aktualnim temama u uzgoju buča. Predavači su bili prof. dr. sc. Marijana Ivanek Martinčić sa Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima a govorila je o korovima u poljima buča, prof. dr. sc. Sandra Balbino sa Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu o zahtjevima kvalitete u proizvodnji i stavljanju na tržište bučinog ulja. O bučinom ulju kao hrani i lijeku govorio je prof. dr.sc. Srećko Valić s Medicinskog fakulteta u Rijeci i Instituta Ruđera Boškovića iz Zagreba, te diplomirana agronomkinja Marija Rašić o Bučijadi kao promotoru poljoprivrednih proizvođača.

Vrlo zanimljivim i edukativnim predavanjima nazočili su brojni uzgajivači buča i proizvođači bučinog ulja, zainteresirani građani te učenici Srednje poljoprivredno-prehrambene škole iz Požege.

Kako doznajemo od Nives Lovrić, predsjednice Udruge uzgajivača bučinog ulja Hrvatske i upraviteljice Zadruge «Crna kap», već godinu dana rade na projektu promoviranja Premium bučinog ulja - Bučuše kao suvenira kontinentalne Hrvatske, uz financijsku potporu Zagrebačke županije i Grada Ivanić-Grada.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić