Izbor iz današnjih vijesti

Neuspješno je jučer završio postupak mirenja između Vlade i školskih sindikata. Nakon višesatnog sastanka predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec kazao je da mirenje nije uspjelo tako da je najavljeni štrajk započeo jutros za svo nastavno i nenastavno osoblje u osnovnim i srednjim školama. Mihalinec je najavio da će biti organiziran cirkularni štrajk, danas prvog dana, u štrajku će biti cijela Hrvatska a ostale dane će biti nekoliko županija iz oba sindikata zajedno.

Na našem području u štrajku su Osnovne škole Đure Deželića i Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu, Osnovna škola Posavski Bregi, Osnovna škola Josipa Badalića Graberje Ivanićko. Za učenike koji su danas došli u školu, organizirano je dežurstvo prema mogućnostima škole.

U štrajku je i Osnovna škola Milke Trnine u Križ. Za sve učenike koji su došli u školu bio je organiziran određeni vid nastave do 12 sati. Nakon toga je za sve učenike organiziran prijevoz kućama. Zbog štrajka danas nije bilo produženog boravka u školi u Križu.

U Osnovnoj školi Braće Radića u Kloštru Ivaniću, kako su nam naknadno javili u štrajku je samo jedan nastavnik predmetne nastave, no to ne utječe na redovno odvijanje nastave u ovoj školi.
Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama, Podružnica Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad podržava današnji štrajk. Prema prikupljenim informacijama, većina zaposlenika Škole priključila se štrajku. Nastavu su organizirali, za one učenike koji su došli u školu, sukladno ograničenim mogućnostima i broju nastavnika koji su odlučili da se neće priključiti štrajku.

S obzirom na to da je riječ o cirkularnom štrajku, koji se po prvi puta provodi u Hrvatskoj, danas su u štrajku škole u čitavoj Hrvatskoj, a ostale dane štrajkat će se po županijama.
Sutra u štrajku sudjeluju četiri županije na dijametralno suprotnim krajevima Hrvatske, Splitsko-dalmatinska županija, Dubrovačko-neretvanska, Varaždinska i Međimurska. U te četiri županije štrajkaju sve osnovne i srednjoškolske ustanove, kazao je sindikalist Mihalinec i dodao da će raspored za ponedjeljak biti poznat u petak.
Predstavnici sindikata istaknuli su i kako je jučer pao sustav CARNET-a i stranice škole, a isto se događa i danas kada škole pokušavaju prijaviti koliko je nastavnika sudjelovalo u štrajku.
Ipak, prema podacima koje su škole poslale u srednjoškolskom sustavu u štrajku je 85% zaposlenih, dok je u osnovnim školama u štrajku 89% učitelja i drugih zaposlenika škola.
..................
Udruga građana Prijatelji baštine Ivanić-Grad danas u Pučkom otvorenom učilištu organizira prezentacije uspješnih projekata očuvanja hrvatske i slovenske industrijske baštine.

Izlaganja u sklopu kojih će biti održane i panel rasprave o uspješnim projektima na očuvanju industrijske baštine imat će Gradski muzeji iz Siska i Karlovca, Centar za industrijsku baštinu iz Rijeke, te Zavod za kulturu iz Trbovlja.
Ovaj događaj je dio projekta „Industrijska baština Ivanić-Grada“ koji je Udruga pokrenula s ciljem osnivanja virtualnog muzeja industrijske baštine Ivanić- Grada.

Izlaganja i prezentacije počinju u 17:30 u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić