Izbor iz današnjih vijesti

Završeni su radovi na izgradnji prodajnog platoa tržnice na malo s prometnom infrastrukturom u Križu, te je tim povodom jučer održana konferencija za medije.

Tijekom konferencije općinski načelnik Marko Magdić je istaknuo važnost ovog projekta budući da je riječ je o prvom komunalnom projektu Općine Križ financiranom sredstvima Europske unije, za koje je Općina kroz natječaj LAG-a Moslavine, a vezano uz Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske unutar mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, ostvarila sufinanciranje u iznosu 247.190 kuna.
Ukupna vrijednost investicije je 320.000 kuna. Radovi su bili obavljeni u 3 faze. U prvoj fazi je izrađen plato, druga faza obuhvaćala je uređenje parkirališnog prostora i ugrađivanje granitnih kocki, dok je treća faza uključivala asfalterske radove.
Izvođač radova bio je Obrt za prijevoz, usluge i trgovinu „Ugarković“.

Zanimljivo je da su u ovaj projekt ugrađene stare kamene kocke i rubnjaci koji su nekada krasili Kolodvorsku ulicu u Novoselcu i na neki su način dio baštine Općine Križ.
Uz radove na platou i parkiralištu, obnovljena je i prometnica koja prolazi tim dijelom, a vrijednost obnove i asfaltiranja iznosio je oko 90.000 kn. U narednom razdoblju bit će iscrtana horizontalna signalizacija te postavljena rasvjeta uz parkiralište.

Općinsko vijeće Križa jučer je održalo 25. sjednicu sedmoga saziva, na kojoj je bez rasprave usvojilo izvještaje o radu i financijskom poslovanju u 2018. godini zajedničkih i općinskih tvrtki i udruga: Ivaplina, Ivakopa, Vodoopskrbe i odvodnje, Obiteljskog radija Ivanić, Poduzetničke zone Križ, Vatrogasne zajednice Općine Križ, Vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad, Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad, Zajednice sportskih udruga Općine Križ, Zajednice udruga tehničke kulture Općine Križ i drugih udruga Općine Križ.
Jednoglasno je usvojen pročišćeni tekst provedbenih odredbi Prostornog plana uređenja Općine Križ. Ispravljena je pogreška u dijelu Odluke o odabiru ponuditelja za kupnju nekretnina u vlasništvu Općine Križ, te poništen dio natječaja koji se odnosi na nekretnine za koje nije bilo ponuđača.
Vijeće je odobrilo izdvajanje 244 tisuće proračunskih kuna za obnovu krova i fasade objekta u Sportskom parku u Križu, te 193 tisuće kuna za plaćanje plina Ivaplinu.
Usvojen je predloženi Program rada Savjeta mladih Općine Križ za 2020. godinu s financijskim planom od 20.000 kuna iz proračuna.
Informacija o godišnjem izvješću o radu Dječjeg vrtića Križ nije bila na dnevnom redu zbog spriječenosti ravnateljice vrtića.
U radu jučerašnje sjednice Općinskog vijeća Križ je sudjelovalo 9 vijećnica i vijećnika.

 

Ove godine će u Križu biti održana Prva likovna kolonija, a svečano otvorenje izložbe radova sudionika kolonija bit će ove subote, 12. listopada s početkom u 16 sati u Galeriji Križ.
Na prvu likovnu koloniju u Križu dolazi 40 umjetnika iz susjednih općina, ali i iz Lipovljana, Jasenovca, Zagreba, Velike Gorice, Križevaca, Popovače, Novske, Kutine i Makedonije.
Doček gostiju slikara uz doručak predviđen je u 9 sati u Galeriji Križ,
od 10 do 14 sati će likovni umjetnici u centru Križa, u parku i oko njega izrađivati svoje slike na temu i s motivima Križa, u 14 sati je predaja radova u Galeriji, a u 16 sati svečano otvorenje izložbe radova u Galeriji Križ, uz pozdravnu riječ općinskog načelnika Marka Magdića i lokalnog umjetnika Miljenka Šimunovića.
Iz Općine Križ pozivaju građane da u dopodnevnim satima prate rad gostujućih umjetnika i postanu dio 1. likovne kolonije u Križu.

 

SPORT
U 9. kolu Jedinstvene županijske lige, Naftaš Ivanić na svom terenu dočekuje bivšeg prvoligaša Samobor. Naftaš je trenutno sedmi s 13 bodova, ali i tri poraza u nizu, dok je Samobor 13. sa sedam skupljenih bodova.
Na bod manje od Samobora nalazi se Sloga Križ koja u derbiju začelja gostuje kod Turopoljca.
Utakmica u Sportskom parku Zelenjak igra se u subotu u 16:00 sati, dok Križani gostuju u Kučama dan kasnije, također od 16:00 sati.
U 1. ligi Istok, Milka Trnina nakon dva uvjerljiva poraza u Vezišću dočekuje Ostrnu, dok NK Kloštar svoje prve ovosezonske bodove traži na gostovanju kod Dinamo Hidrela.
Susret u Vezišću počinje sutra u 16:00 sati, a Kloštar svoju utakmicu igra u nedjelju u istom terminu.
Također u nedjelju od 16:00 sati igra se i susret 6. kola 2. županijske lige u kojem Mladost Obedišće dočekuje Slobodu iz Gradeca.

Muški rukometni klub Ivanić nakon pobjede u zadnjim sekundama protiv Medveščaka ovoga vikenda u 5. kolu 1. lige Sjever gostuju u Osijeku, dok rukometašice Ivanića u 2. ligi Zapad dočekuju Karlovac.
Utakmica u Sportskoj dvorani Žeravinec počinje sutra u 18:00 sati.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić