Izbor iz današnjih vijesti

Gradonačelnik Javor Bojan Leš raspisao je natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima s područja Grada Ivanić-Grada za školsku/akademsku godinu 2019./2020.
Pravo sudjelovanja na natječaju imaju redoviti učenici srednjih škola i studenti
Za ovu akademsku godinu bit će dodijeljeno po 15 stipendija učenicima i studentima i to 5 prema kriteriju izvrsnosti i 10 stipendija prema socijalnom kriteriju.
Mjesečna stipendija za učenike iznosi 500 kuna, a za studente 1.000 kuna.
Stipendije se dodjeljuju za deset mjeseci školske i akademske godine, počevši od 1. rujna za učenike odnosno od 1. listopada za studente.
Prijave na natječaj za dodjelu stipendije dostavljaju se poštom ili neposredno najkasnije do 30. listopada ove godine.
Tekst Natječaja, kao i obrasce prijave i izjava, možete podići u Gradskoj upravi ili preuzeti na Internet stanici Grada Ivanić- Grada.

 

Dolaskom hladnijih dana, Općina Križ je krenula sa pripremama za zimsko razdoblje, te održala smotru strojeva s kojim će se obavljati komunalni poslovi redovitog održavanja nerazvrstanih cesta na području Općine u zimskim uvjetima.
Sukladno Odluci o komunalnim djelatnostima na području Općine Križ, zimsku službu će provoditi trgovačko društvo Poduzetnička zona Križ d.o.o. zajedno s podizvođačem, obrtom za prijevoz, usluge i trgovinu „Ugarković“ vlasnika Gordana Ugarkovića, u razdoblju od 15. studenog 2019. do 15.travnja 2020. godine.
Smotrom zimske službe prezentiran je vozni park za provođenje poslova zimske službe koji sadrži ukupno šest vozila namijenjenih posipavanju i čišćenju kolnika i pješačkih površina, te u potpunosti zadovoljava potrebe provedbe poslova na području Općine Križ.
Prema riječima direktora društva Maria Grdenića, svi strojevi potrebni za održavanje prometnica kao i pješačkih površina su registrirani, operativni i zadovoljavaju uvjete prometovanja.
Temeljem odrađene smotre, načelnik Marko Magdić i njegov zamjenik Zlatko Hrastić, utvrdili su da je sve spremno za nadolazeće zimske uvjete na području Općine Križ.

 

Organizacijski odbor pod predsjedavanjem zamjenika gradonačelnika Željka Posilovića jučer je utvrdio program 15. Memorijala Rudolfa Perešina, koji će se odvijati između 19. i 27. listopada.
Za ovogodišnji Memorijal je Ministarstvo obrane je odobrilo sudjelovanje helikoptera, padobranaca, Akrobatske grupe Krila oluje, prelet MIG-a, te nastup Klape Sv. Juraj.
Program će započeti likovnom kolonijom slikara amatera na temu Domovinskog rata i Rudolfa Perešina, koja će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad u subotu 19. listopada. Očekuje se odaziv više od 20 likovnjaka iz središnje Hrvatske.
U četvrtak 24. listopada će u Pučkom otvorenom učilištu predstavnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Ministarstva obrane učenike 3. i 4. razreda Srednje škole Ivan Švear upoznati sa životom Rudolfa Perešina i mogućnostima školovanja za zvanja u Oružanim snagama RH.
U četvrtak 24. listopada od 10:45 sati će se Sportskom parku Zelenjak u Ivanić-Gradu okupiti učenici osnovnih i srednje škole i građani, kako bi vidjeli pokaznu vježbu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i padobranaca Zapovjedništva specijalnih snaga, i to iskakanje padobranaca iz helikoptera i slijetanje helikoptera na nogometno igralište, kao i nastup Krila oluje, skupine vojnih pilota HRZ-a, koji izvode akrobatske letove avionima. Od 11:15 do 12 sati će biti organizirano razgledavanje vojnog helikoptera na nogometnom igralištu, a na rukometnom igralištu za učenike 7. razreda odnovnih i 3. i 4. razreda srednje škole edukacijski susret s predstavnicima Hrvatske vojske i rad na računalnom simulatoru letenja.
U nedjelju 27. listopada od 10 sati će biti tradicionalno svečano polaganje vijenaca pred bistom Rudolfa Perešina u Ivanić-Gradu, gdje se očekuju predstavnici državnog vrha, Ministarstva obrane, Ministarstva branitelja, regionalne i lokalne samouprave i braniteljskih udruga, te brojni građani.
Ukoliko budu povoljne vremenske prilike za letenje, prije polaganja vijenaca će Ivanić-Grad nadletjeti MIG-21.
U dvorani Žeravinec će u 11 sati biti svečano otvoren 5. Karate kup Rudolfa Perešina.
Svečana akademija povodom 28. obljetnice preleta Rudolfa Perešina MIG-om 21 sa bihaćkog aerodroma u Klagenfurt će se održati u Cagincu u Društvenom domu u nedjelju 27. listopada od 11,30 sati. Tijekom svečanog programa će se doprinosa Rudolfa Perešina i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva oslobođenju Hrvatske prisjetiti predstavnici Grada Ivanić-Grada, Gornje Stubice, Zagreba, Zagrebačke županije, Ministarstva branitelja, Ministarstva obrane i državnog vrha.
Na svečanoj akademiji će pjevati Klapa Sv. Jurja Hrvatske ratne mornarice, te će biti predstavljeni najbolji likovni i literarni radovi učenika osnovnih škola, a njihovi autori će za nagradu 7. studenoga biti gosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Velikoj Gorici i Perešinove rodne Gornje Stubice.

 

Ovog vikenda su završene prijave fotografija za Foto natječaj snimljenih na 7. foto safariju „Čudesna šuma Žutica 2019.“ koji se održao 29. rujna.
Na prvi Foto natječaj prijavilo se devet autora s ukupno 27 fotografija, koji će konkurirati za jednu od tri prigodne nagrade. Prijavljene fotografije biti će objavljene na Facebook profilima „ Društva prijatelja prirode“ i „Volim Ivanić“ od utorka 15. listopada do utorka 05. studenog, kada će posjetitelji ovih facebook profila imati mogućnost izbora najboljih fotografija.
Prilikom izbora najboljih fotografija, dovoljno je „kliknuti“ uz odabrane fotografije na ikonicu „sviđa mi se“ tj. „like“. Tri fotografije koje skupe najviše lajkova bit će nagrađene prigodnim nagradama, tematski vezanim za prirodu i zaštitu prirode.
1. Foto natječaj na temu «Čudesna šuma Žutica» održava se u organizaciji Planinarskog društva „Društvo prijatelja prirode“ iz Ivanić-Grada i suorganizaciji Javne ustanove „Zeleni prsten Zagrebačke županije“, Portala „Volim Ivanić“, Grad Ivanić-Grad i gradske Turističke zajednice.

 

U sklopu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige posvećenog glazbi, u Gradskoj knjižnici Ivanić- Grad gostuje slavni Zoran Predin, frontmen slovenske grupe Lačni Franz sa svojom knjigom „Glavom kroz zid“.
Riječ je o zbirci priča u kojima se autor bavi ozbiljnim temama suvremene stvarnosti, od tmurne političke sadašnjosti do buntovnih mladenačkih dana, od intimnih obiteljskih zgoda do žestoke kritike nacionalizma. Prepričava stare zgode iz karijere Lačnog Franza, opisuje strah od zubara, obuhvaćajući širok raspon tema, od erotike i glazbe pa do košarke.
Svoj drugi književni uradak, Predin će ivanićgradskoj publici predstaviti u Gradskoj knjižnici u četvrtak 17. listopada u 19:00 sati.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić