Izbor iz današnjih vijesti

Odbor za branitelje Grada Ivanić-Grada na čelu s predsjednikom Ivicom Kozjakom je na 14. sjednici prihvatio program 15. Memorijala Rudolfa Perešina od 19. do 27. listopada, prema prijedlogu Organizacijskog odbora.
Tradicionalna zajednička misa zadušnica za sve poginule branitelje s područja Otoka Ivanića će biti u subotu 26. listopada u 11 sati u Kloštru Ivaniću, uz polaganje vijenca na spomenik u 10 sati, a detalje protokola će sutra razraditi Odbor za branitelje Općine Kloštar Ivanić.

Usvojen je hodogram paljenja svijeća na grobovima svih poginulih branitelja i polaganje vijenaca kod križeva na središnjim grobljima na području Grada Ivanić-Grada i općina Križ i Kloštar Ivanić, te na spomeniku u Ivanić-Gradu, uoči Blagdana svih svetih, prema prijedlogu Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata '91. Otok Ivanić. Obilazak mjesnih groblja će biti 30. listopada, a središnjih groblja 31. listopada.
Usvojena je odluka da se organizira prijevoz i vijenac za sudjelovanje branitelja i obitelji poginulih u komemoraciji na lokaciji Trokut kod Novske 29. listopada.
Počasni vod Zajednice udruga iz Domovinskog rata Ivanić-Grad će sudjelovati u županijskom protokolu polaganja vijenaca 30. listopada u Pokupskom.

Članovi gradskog Odbora za branitelje su pohvalili sadržaj i izvedbu ovogodišnjeg programa obilježavanja Dana branitelja Grada Ivanić-Grada.

 

Općina Križ je raspisala Javni poziv za prikupljane prijedloga za dodjelu Plakete Milke Trnine.

Plaketa Milke Trnine dodjeljuje se kao posebno počasno priznanje za zahvalnost i istaknuti doprinos promicanju kulturne ostavštine imena i djela Milke Trnine u Hrvatskoj i svijetu i to prigodom obilježavanja obljetnice rođenja Milke Trnine, svjetske operne primadone rođene 19. 12. 1863. godine u Vezišću u Općini Križ.

Odluku o dodjeli Plakete Milke Trnine donosi Općinsko vijeće Općine Križ, samoinicijativno ili na prijedlog Općinskog načelnika.

Prijedlog za dodjelu Plakete Milke Trnine mogu dati: Općinski načelnik Općine Križ, članovi i radna tijela Općinskog vijeća, tijela mjesne samouprave, građani, trgovačka društva, obrtnici, ustanove, udruge, političke stranke i druge pravne i fizičke osobe.

Prijedlozi za dodjelu Plakete Milke Trnine podnose se do 15. studenog na adresu Općine Križ, Trg sv. Križa 5, 10 314 Križ, a upute za prijavitelje i dodatne informacije možete pronaći na općinskoj internetskoj stranici.

 

U sklopu aktivnosti koje organizira Gradska knjižnica Ivanić Grad, jučer je, povodom Mjeseca hrvatske knjige održana promocija zbirke poezije „Na pravom putu“ amaterskog pjesnika Mirka Knjižeka. Od ukupno 5 cjelina novonastale zbirke jedna cjelina posvećena je pjesmama na češkom jeziku
Mirko Knjižek dugogodišnji je član Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj i predsjednik Upravnog odbora Češke Besede Općine Lipovljani. Živi i djeluje u Ivanić Gradu, a osim poezije okušao se i u publicistici pa je pisao o dolasku Čeha u Lipovljane i monografiju Češke Besede Općine Lipovljani odakle je rodom.
O zbirci pjesama „Na pravom putu“ osim autora, na promociji je govorio urednik zbirke Miroslav Lovčanin i predsjednik Društva hrvatskih književnika Đuro Vidmarović.
Prisutnima se obratio i predsjednik Županijskog vijeća Češke nacionalne manjine Grada Zagreba Juraj Bahnik a ispred Grada Ivanić-Grada, zamjenik gradonačelnika Željko Posilović.
U zabavnom dijelu programa nastupile su Anamarija Nerad na harmonici i Paula Pučak mlada plesna umjetnica.

 

Stručna služba Udruge "Mali princ" sudjelovala je i ove godine na 4. Međunarodnoj konferenciji o naprednoj tehnologiji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom koja se održava od 15. do 17. listopada u Zagrebu.

Konferencija okuplja 20-ak predavača iz više od 10 zemalja svijeta koji predstavljaju postignuća iz područja asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.
Prikazani su primjeri iz prakse te predstavljeni proizvodi za potpomognutu komunikaciju koje su sudionici mogli isprobati i razmijeniti informacije sa stručnjacima iz cijeloga svijeta.

Udruga "Mali princ" predstavila je komunikatore i potpomognutu komunikaciju kroz terapijski rad s djecom koju koristi već niz godina, te nastoji nadograđivati stručnim usavršavanjem djelatnika u području asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a organizatori su E-glas d.o.o., Tehnički fakultet Rijeka te Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Zagreb.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić