Izbor iz današnjih vijesti

U prigodi Svjetskog dana učitelja, Zagrebačka županija je jučer u Velikoj Gorici 16. godinu zaredom organizirala prijem za učitelje koji su ove godine otišli u mirovinu.
U znak zahvale 64 učitelja osnovnih i srednjih škola primilo je poklon karticu u iznosu od 1.500 kuna.
Prijemu je prisustvovao i župan Stjepan Kožić koji je tom prilikom istaknuo da županija cijeni rad učitelja, te ono što čine za odgoj i obrazovanje djece. Podsjetio je da Zagrebačka županija gotovo 40 posto proračuna ulaže u obrazovanje i da je to, prema kriteriju izdvajanja u odnosu na ukupni proračun, najviše u državi, a ove godine ulaže i u energetsku obnovu škola oko 62 milijuna kuna, od čega je 27 milijuna potpora ostvareno iz EU fondova.
Naglasio je i da je u pripremi proračun za iduću godinu kojim se ide na maksimalno iznalaženje načina da se za kapitalnu gradnju u školstvu osiguraju i značajniji iznosi od 40 posto proračuna.
Uvodno je učiteljima na uloženom trudu tijekom radnoga vijeka na prijemu zahvalio i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.
U ime umirovljenih učitelja prisutnima se obratila Vesna Tikvicki, do odlaska u mirovinu učiteljica hrvatskog jezika u OŠ Kardinal Alojzije Stepinac u Krašiću, dok su u prigodnom programu sudjelovali učenici velikogoričke Umjetničke škole Franje Lučića.
...............
Program Mjeseca hrvatske knjige nastavio se jučer i u Općini Križ uz večer poezije, pjesme i malo fantazije u Galeriji Križ.
Tijekom večeri posjetitelji su uživali u koncertu šansona Srđana Depola, pjevača, skladatelja i književnika iz Rijeke. Srđan Depolo koncertnim nastupima pod nazivom "Večer šansone" dugi niz godina obilazi Hrvatsku i susjedne zemlje izvodeći svoje autorske pjesme za koje je napisao stihove, glazbu i orkestraciju, te šansone iz svjetskog glazbenog nasljeđa u originalu ili u vlastitom prepjevu na hrvatski jezik.
Šansonijeru je ovo bio drugi nastup u Križu. Prvi put je nastupio povodom 130. godišnjice Knjižnice i čitaonice Križ, dok se ove godine njegov nastup veže uz još jedan veliki jubilej – 135. godišnjicu.
Uz koncert šansona, posjetitelji su imali priliku i poslušati stihove pjesnikinje i književnice Eme Botice, koje su interpretirale učenice Ida Matanić i Bruna Magdić.
................
Udruga umirovljenika i građana Radost Križ organizira susret zborova umirovljenika u Općini Križ u subotu, 19. listopada s početkom u 18 sati u Domu kulture Josip Badalić.
Za sve posjetitelje ulaz je besplatan.
Nakon nastupa zborova slijedi druženje za sve sudionike i zainteresirane u općinskoj Sali od 20 sati uz prethodno uplaćenu kotizaciju. Prisutne će zabavljati grupa «Treća sreća» iz Popovače.
..........
Kinološka udruga Ivanić Grad u suradnji s Hrvatskim kinološkim savezom ove subote, 19. listopada u Ivanić Gradu organizira 2. nacionalnu izložbu pasa.
Izložba će se odvijati u Izletištu Petek s početkom u 10 sati, pod pokroviteljstvom Grada Ivanić Grada i gradske turističke zajednice.
.............
U 10. kolu Jedinstvene županijske lige, Naftaš Ivanić u subotu u 15:30 u Sportskom parku Zelenjak dočekuje Stupnik.
Sloga Križ će u istom terminu u dvoboju 14. i 15. ekipe s ljestvice gostovati u Samoboru.
U 1. ligi Istok, Milka Trnina nakon preokreta protiv Ostrne, u još jednoj domaćoj utakmici dočekuje Bana Jelačića iz Banova, dok će Kloštar prve bodove tražiti upravo na gostovanju u Ostrni.
Utakmica u Vezišću igra se u subotu u 15:30, dok će Kloštar svoju utakmicu odigrati dan kasnije, također od 15:30.
U nedjelju se igra i 7. kolo druge županijske lige u kojem Mladost Obedišće gostuje u Paukovcu kod Donje Zeline.
......................
Rukometašice Ivanića ovoga vikenda očekuje prvi teži ovosezonski izazov. U 4. kolu 2. lige Zapad na rasporedu je gostovanje u Zagrebu kod druge ekipe viceprvakinja Hrvatske – Lokomotive.
Muški rukometni klub Ivanić nakon pobjede na teškom gostovanju u Osijeku, u 6. kolu 1. lige Sjever dočekuje Viro iz Virovitice.
Ivanić je trenutno 10. klub na ljestvici s 5 osvojenih bodova, dok je Virovitica daleko od razine prošlosezonskih rezultata sa svega 2 osvojena boda.
Utakmica u Sportskoj dvorani Žeravinec počinje sutra u 18:00 sati.

Košarkaši klub Ivanić u nedjelju u 18:00 sati, također u dvorani Žeravinec kreće u novu sezonu u 2. hrvatskoj ligi Centar. Pomlađena ekipa Ivanića u 1. kolu dočekuje momčad Zapada iz Zagreba.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić