Izbor iz današnjih vijesti

Općina Križ je na Poziv Ministarstva kulture Republike Hrvatske za predlaganje javnih potreba u kulturi za 2020. godinu prijavila 2 projekta.
Riječ je o projektima «Sanacija stare vojne zgrade u parku u Križu», te «Izrada dokumentacije za uređenje multimedijalnog centra Križ».

Vrijednost projekta «Sanacija stare vojne zgrade u parku u Križu» je 399.000 kn, uz traženi iznos sufinanciranja od 250.000 kn. Projektom je planirana sanacija krovnog dijela objekta tj. pokrova i limarije, te postojeće stolarije i pročelja objekta.

Drugi prijavljeni projekt je «Izrada dokumentacije za uređenje multimedijalnog centra Križ». Vrijednost projekta je 167.500 kn uz traženi iznos sufinanciranja od 100.000 kn.
Projektom se planira izraditi projektna dokumentacija potrebna za izvođenje radova uređenja multimedijalnog centra Križ, čime bi navedeni prostor dobio polivalentnu namjenu za održavanje različitih događanja kao što su izložbe fotografija, slika i manji koncerti, predstavljanje književnih djela, različite prezentacije za potrebe Općine i udruga, edukacije građana, te natjecanja iz informatike, robotike i slično.

 

Čelnici Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske objavili su kako nisu dobili nikakav poziv iz Vlade za pregovore, te da se štrajk u školama nastavlja do daljnjega, odnosno dok im Vlada ne poveća koeficijent složenosti poslova za 6,11 posto.
Nakon prošlotjednog cirkularnog štrajka po županijama, danas se štrajk nastavlja frontalno i u njega su uključene škole iz cijele Hrvatske.
Na području otoka Ivanića škole također štrajkaju po istom modelu kao i prošlog tjedna.
Iz Sindikata su najavili da su napravili plan štrajka do 1. studenoga, a nakon toga će napraviti plan do kraja prvoga polugodišta.
Iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja najavljuju kako uskoro kreće i štrajk na fakultetima. Prvi dan štrajka, ne dođe li do mirenja, bit će 24. listopada.
Sutra se štrajk u osnovnim i srednjim školama nastavlja cirkularno u Vukovarsko-srijemskoj, Karlovačkoj i Zagrebačkoj županiji.

 

Udruga umirovljenika i građana Radost Križ ove je subote, 19. listopada u večernjim satima organizirala susret zborova umirovljenika u Općini Križ u Domu kulture Josip Badalić.
Susret je prigodnim riječima otvorio općinski načelnik Marko Magdić, a tijekom dvosatnog programa svoj repertoar su, uz domaćina, za brojnu publiku izveli i gosti – umirovljeničke udruge iz Kutine, Kalnika, Brckovljana, Popovače i Ivanić Grada, dok je posebno oduševljenje izazvala Udruga Potkalnički plemenitaši i njihova plesna skupina «Sidonija» iz Gornje Rijeke sa svojim raskošnim povijesnim kostimima, uz pratnju autentične glazbe i koreografije.
Nakon nastupa zborova slijedilo je druženje za sve sudionike u općinskoj Sali uz grupu «Treća sreća» iz Popovače.

 

SPORT

U 10. kolu Jedinstvene županijske lige Naftaš Ivanić uvjerljivo je poražen na domaćem terenu od Stupnika s 4:1, a jedini gol za Ivanić postigao je Vedran Domitrović u 20. minuti.
Poraz je upisala i Sloga Križ na gostovanju kod Samobora 3:0.
U 1. ligi Istok, Milka Trnina je u Vezišću s još jednim preokretom svladala Bana Jelačića iz Banova 2:1. Strijelci u drugom dijelu susreta bili su Ivan Fešta i kapetan Dalibor Petković.
NK Kloštar stigao je do prvog ovosezonskog boda odigravši u Ostrni 4:4. U uzbudljivoj utakmici punoj preokreta strijelci za Kloštrance bili su Josip Jerković, Danijel Jelić, Antonio Krajinović i Tomislav Knezek.
Mladost Obedišće je u 7. kolu 2. županijske lige minimalno poražena kod Donje Zeline 1:0 čime je ostala na 4 osvojena boda.
..............
Ženski rukometni klub Ivanić stigao je do vrijedne pobjede na gostovanju kod druge ekipe Lokomotive 24:21 zadržavši tako vrh 2. lige Zapad sa savršenim učinkom od 4 pobjede iz 4 odigrane utakmice.
Tina Barišić s 8 i Tena Boštjančić s 5 golova najefikasnije kod Ivanića.
U idućem kolu slijedi međusobni susret dviju do sada neporaženih ekipa Ivanića i Zameta iz Rijeke.
Rukometaši Ivanića upisali su i treću pobjedu u nizu svladavši rutinski kod kuće Viroviticu 30:22. Uvjerljivo prvi strijelac utakmice bio je Dominik Vidaković s 11 golova dok su po 5 dodali Lovro Malec, Teo Glumac i Doroteo Lukačec.
Virovitica je pala na začelje 1. lige Sjever dok je Ivanić s nova dva boda skočio na sedmo mjesto.
.............
Košarkaški klub Ivanić pobjedom je ušao u novu sezonu u 2. ligi Centar. U dvorani Žeravinec pomlađena domaća ekipa je izvrsno odigranim drugim poluvremenom svladala Zapad iz Zagreba 81:77.
Najbolji strijelci susreta bili su Ivanićani Roman Čimbur s 24 i Karlo Pandur s 22 koša.

....................
Sa službenim natjecanjima započeo je i Kuglački klub Zanatlija koji je u 1. kolu 3. lige Centar na kuglani Zelenjak uvjerljivo svladao Mediku Zagreb s 8:0.
Poene za Zanatliju osvojili su redom Marko Jezeran, Igor Cepetić, Tihomir Maznik, Mile Krznarić, Zdravko Serdar i Tomo Krznarić.
U idućem kolu na rasporedu je gostovanje na kuglani Grmoščica kod ekipe Croatie osiguranja.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić