Izbor iz današnjih vijesti

Grad Ivanić-Grad uključio se u akciju kolektivne sadnje drveća „Zasadi drvo, ne budi panj!“ koju je pokrenula građanska inicijativa Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj.
Cilj akcije je u tri dana diljem Hrvatske zasaditi što više stabala kako bi se doprinijelo ozelenjivanju urbanih sredina i istaknuti važnost i brojnu dobrobit urbanog zelenila.
U suradnji s predstavnicima Mjesnih odbora i udrugama civilnog društva odabrane su lokacije sadnje za ovogodišnju akciju na javnim površinama u vlasništvu grada.
Drveća će se saditi kod dječjih igrališta u Mjesnim odborima Trebovec, Opatinec, Tarno, Donja Poljana, Dubrovčak Lijevi, Deanovec i Breška Greda te kod igrališta u Ulicama Stjepana Gregorka, A.G.Matoša, Milke Trnine i Kolodvorskoj ulici.
Također, akcija će biti provedena i u zelenom pojasu i parku za pse u Omladinskoj ulici, kod jame u naselju Jalševec Breški, prometnog otoka kod Industrijske ceste u Savskoj ulici, te u Parku hrvatskih branitelja.
Predviđeni datum sadnje drveća je od petka 25. do nedjelje 27. listopada a u slučaju lošeg vremena sadnja se odgađa za idući vikend.
Svi zainteresirani građani i volonteri koji se žele priključiti akciji sadnje drveća mogu se javiti u gradsku upravu putem email adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Ove nedjelje je u Križu u poslijepodnevnim satima na novouređenom prodajnom platou tržnice na malo održano jesensko druženje građana, koje je plod nastavka dobre suradnje župne zajednice i Općine Križ.

Općinski načelnik Općine Križ Marko Magdić pozdravio je okupljene građane, dok je Župnik Župe Križ, velečasni Božo Pinjuh blagoslovio prostor i sve nazočne, a potom je po prvi puta uslijedio blagoslov preko 50 automobila i njihovih vlasnika.
Za okupljeno građanstvo, bili su pripremljeni gulaš, kolači i piće, a dobrovoljni prilozi prikupljeni su za potrebe Caritasa Župe Križ, čiji su brojni volonteri pomagali u pripremi i organizaciji jesenskog susreta.
Ovom događaju pridružili su se i članovi Savjeta mladih Općine Križ, koji su u sklopu 1. kestenijade u Križu počastili sve posjetiteljem kuhanim vinom, čajem i vrućim kestenima. Ugodnom druženju pridonijelo je i lijepo vrijeme, a za dobru atmosferu pobrinuli su se članovi zbora Udruge umirovljenika i građana „Radost“ iz Križa.

 

Tijekom listopada se odvija snimanje domaćeg dugometražnog igranog filma Po Tamburi na više lokacija u Slavoniji i okolici Zagreba, među kojima je i Lijevi Dubrovčak, zahvaljujući suradnji s Markom Klakom. Snimanje će trajati do sredine studenoga, zatim slijedi obrada materijala i montaža, a u kina bi trebao doći iduće godine.
Scenaristi Stanislav Tomić i Mario Krce su zamislili komediju apsurda, koja prati članove tamburaškog sastava Aveti Ravnice u bijegu za život, nakon što su lažno optuženi da su ukrali zlatni kulen, glavnu nagradu jubilarnog 50. tamburaškog natjecanja u Požegi, te se diljem Slavonije suočavaju s brojnim osebujnim suparničkim tamburaškim sastavima, policijom, gostima romske svadbe i televizijskim voditeljem Brankom Uvodićem. Film režira Stanislav Tomić.
Kako film, uz slavonske, prati tamburaške sastave iz svih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja, glumačka postava također je internacionalna, pa su tako glavne likove utjelovili Andrei Miercure, Primož Petkovšek, Momčilo Otašević, Hrvoje Barišić i Neven Aljinović Tot. Ostale likove utjelovili su Tijana Pečenčić, Stjepan Perić, Nikola Kojo, Ana Maras, Hristina Popović, Miran Kurspahić, Alen Liverić, Damir Martinović Mrle i Branko Uvodić.
Glavni producent je kuća KAOS u koprodukciji s Krug Filmom iz Makedonije, Supermarketom iz Slovenije, K12 iz Srbije i Cut Up-om iz Crne Gore, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra uz svim fazama razvoja i proizvodnje filma.
U subotu 19. listopada je ekipu na setu u Lijevom Dubrovčaku posjetio zamjenik gradonačelnika Željko Posilović, te je razgovarao s izvršnim producentom Zdravkom Mađarevićem, koji je pohvalio suradnju s Gradom.
U pauzi snimanja scene na vrtuljku pozdravio je i glumačku ekipu na setu, gdje su se zatekli Momčilo Otašević, Neven Tot, Primož Petkovšek, Andrei Miercure, Tijana Pečenčić, Nino Sorić, Mijo Kevo, Tomislav Fiket, Stjepan Perić i Hrvoje Barišić.

 

U galeriji Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad je 19. listopada otvorena izložba grafika mladih akademskih umjetnika bivših studenata „prve dame hrvatske grafike“ profesorice Nevenke Arbanas, u okviru 15. grafičke radionice u Ivanić-Gradu, koju se može razgledati do 04. studenoga.
Bivši studenti, a sada mladi umjetnici u usponu, koji su sudjelovali na grafičkim radionicama u Ivanić-Gradu, izlagali su mapu svojih radova 2018. godine u Galeriji Klovićevi dvori, uz retrospektivnu izložbu 300 radova svoje profesorice Nevenke Arbanas, dobitnice „Nagrade Vladimir Nazor“ za životno djelo u području likovnih i primijenjenih umjetnosti za 2018. godinu.
'Nagradu Vladimir Nazor' dodjeljuje Republika Hrvatska svake godine kao godišnju i kao nagradu za životno djelo za najbolja umjetnička ostvarenja na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma u Republici Hrvatskoj.
Održavanje grafičkih radionica Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad u suradnji s Odjelom grafike Akademije likovnih umjetnosti Zagreb pod vodstvom prof. Nevenke Arbanas ima 15-godišnju tradiciju, uz potporu Ministarstva kulture, Zagrebačke županije i Grada Ivanić-Grada.
Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Željko Posilović, a otvorenju su se odazvali autori Ena Bajuk, Domagoj Biškup i Ivan Fodor, te profesorica Arbanas, koja je, prije odlaska u mirovinu, dogovorila nastavak suradnje Odjela grafike ALU-a s Pučkim otvorenim učilištem u Ivanić-Gradu.

 

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, Gradska knjižnica Ivanić Grad organizira večer ispunjenu smijehom i zabavom, pričama o stand up komediji, te muško -ženskim odnosima ove srijede, 23. listopada s početkom u 19 sati.
Gost knjižnice je Marijana Perinić - stand-up komičarka, imitatorica, spisateljica i voditeljica koja će posjetiteljima predstaviti svoj roman «Jesi online?» koji govori o pet ženskih sudbina u hrvatskoj metropoli.
Svaka je posebna na svoj način i svaka iza sebe ima svoju žensku priču. Životni problemi prijateljica u njihovim srednjim i kasnim tridesetima su i više nego ozbiljni, ali su napisani na komičan, autoironičan i živahan način, uz neizostavan smijeh i prijateljsko rame za plakanje.
Marijana Perinić svestrana je Dalmatinka koja je prvi put u svijet stand-up komedije ušla 2007. godine. Iza sebe ima više od 700 nastupa u hrvatskim klubovima te brojna gostovanja diljem regije, a na kanalu YouTube se njezini nastupi broje u stotinama tisuća pregleda

 

Prošloga vikenda karatisti Mladosti nastupili su na dva memorijalna turnira u čast poginulim braniteljima Domovinskog rata.
U subotu je u Ivancu održan 12. MEMORIJALNI KARATE TURNIR na kojem je nastupilo 430 karatista iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.
Karatisti Mladosti nastupili su u katama i borbama i postigli sljedeće rezultate:
Dva druga mjesta zauzela je Nina Cvijanović, po zlato i broncu osvojila je Dora Valentić, dok je Tina Oković završila na drugom, a Una Cvijanović na trećem mjestu.
U nedjelju je u sportskoj dvorani Vijuš održan 26.MEMORIJALNI KARATE KUP SLAVONSKI BROD gdje je nastupilo 660 karatista u katama i borbama iz Srbije ,Slovačke ,Slovenije,Bosne i Hercegovine i Hrvatske .
U borbama, članica Mladosti Ema Zetica osvojila je 1. mjesto u konkurenciji seniorki i drugo kod juniorki, a iz Slavonskog Broda se sa srebrnom medaljom vraća i mlađa kadetkinja Paula Njegovec te brončani mlađi kadet Teo Crnogaj.

Hrvatska karate reprezentacija u nedjelju je otputovala za Čile na Svjetsko prvenstvo za kadete. juniore i mlađe seniore.
Član Karate kluba KIK Luka Koščević po prvi puta nakon pet godina nije u reprezentaciji zbog ozljede iščašenog ramena koju je zaradio samo dva tjedna prije polaska i zbog čega nije nastupio na zadnjem kvalifikacijskom natjecanju.
Iz kluba svim članovima reprezentacije žele puno uspjeha, a Luki oporavak i brz povratak u reprezentaciju.

 

U organizaciji Sportskog kluba Otok u nedjelju je održan tradicionalni polumaraton Hotela Sport.
Ruta polumaratona bila je identična prošlogodišnjoj kroz šume i vinograde Kloštra Ivanića u dužini od 21 kilometar.
Osiguran je nagradni fond od 5.000 kuna te sponzorske nagrade u 10 starosnih kategorija.
Nastupilo je ukupno 25 natjecatelja, a pobjednik ovogodišnjeg polumaratona Hotela Sport je Kenijac Kipkorir Biwot s vremenom od 1:13.01.
U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Rebecca Jepchirchir Korir, također iz Kenije koja je stazu istrčala u vremenu od 1:30:19.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić