Izbor iz današnjih vijesti

Današnji program 15. memorijala Rudolfa Perešina započeo je edukativnim predavanjem predstavnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Ministarstva obrane koji su učenike 3. i 4. razreda Srednje škole Ivan Švear upoznali sa životom Rudolfa Perešina i mogućnostima školovanja za zvanja u Oružanim snagama RH.
U prostoru Pučkog otvorenog učilišta postavljen je simulator letenja s originalnim sjedištem i pilotskom kabinom MIG-a 21 koji je za sve zainteresirane uz detaljne upute kadeta i pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva bio dostupan do 12:00 sati.

Kompletan letački program iskakanja padobranaca, slijetanja helikoptera na nogometno igralište, kao i nastup akrobatske skupine vojnih pilota Krila oluje predviđen u prijepodnevnim satima u Sportskom parku Zelenjak otkazan je zbog magle, odnosno zbog neadekvatnih uvjeta za izvođenje vježbi.
Program ovogodišnjeg memorijala nastavlja se u nedjelju 27. listopada od 10 sati kada će tradicionalno biti položeni vijenci pred bistom Rudolfa Perešina u Ivanić-Gradu, gdje se očekuju predstavnici državnog vrha, Ministarstva obrane, Ministarstva branitelja, regionalne i lokalne samouprave i braniteljskih udruga, te brojni građani.
Ukoliko budu povoljne vremenske prilike za letenje, prije polaganja vijenaca će Ivanić-Grad nadletjeti MIG-21.
U dvorani Žeravinec će u 11 sati biti svečano otvoren 5. Karate kup Rudolfa Perešina, a svečana akademija povodom 28. obljetnice preleta Rudolfa Perešina MIG-om 21 sa bihaćkog aerodroma u Klagenfurt će se održati u Cagincu u Društvenom domu u nedjelju 27. listopada od 11,30 sati.

Na akademiji će pjevati Klapa Sv. Jurja Hrvatske ratne mornarice, te će biti predstavljeni najbolji likovni i literarni radovi učenika osnovnih škola, a njihovi autori će za nagradu 7. studenoga biti gosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Velikoj Gorici i Perešinove rodne Gornje Stubice.

 .............................

Danas su u Općini Križ dodijeljena priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi povodom Dana darivatelja krvi, 25. listopada, za višestruka, završna i prvo darivanje, te zahvale volonterima Crvenog Križa.
Zahvale i priznanja su uručili ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ivana Bajt i zamjenik načelnika Općine Križ Zlatko Hrastić koji je tom prigodom zahvalio svim prisutnim darivateljima na plemenitom činu kojim pomažu spasiti ljudske živote.

Priznanja za 100 darivanja primili su Ivan Korman i Darijo Bulka, a za 75 darivanja Dragan Hršak. Za 50 darivanja priznanje je dobio Drago Rupčić, za 30 Boris Kostanarević, za 20 Suzana Turčinović. Za 10 darivanja priznanja su uručena Siniši Sankoviću i Mateji Jareš, a za prvo darivanje Božidaru Bakranu i Marini Pranjić Dokmanić. Za završno darivanje priznanje je dobila Ljubica Tepeš, uz Zlaticu Derežić koja je dobila i priznanje za volontiranje.
Zahvale za dugogodišnje volontiranje također su primili Mirjana Paher, Štefica Kantura i Vlasta Jalžečić.
Ravnateljica Ivana Bajt je istaknula kako je u prvih devet mjeseci ove godine na području Općine Križ plan bio prikupiti 220 doza krvi, a prikupljena je 221 doza.

Nakon prijema za darivatelje krvi, članovi i volonteri Gradskog i općinskog društva Crvenog križa su u pratnji zamjenika načelnika Zlatka Hrastića obišli centralno groblje u Križu, te u Rečici Kriškoj i zapalili svijeće u spomen na umrle i poginule darivatelje i volontere Crvenog križa.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić