Obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Danas je nacionalni Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. Tim povodom je sinoć u Jastrebarskom Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije organiziralo svečanost i podjelu zahvalnica višestrukim darivateljima krvi koji su krv darivali 35, 50, 75, 100 i 125 puta, obiteljske i završne zahvalnice.
Svečanosti je s našeg područja nazočilo 22-oje darivatelja, u pratnji djelatnika ivanićgradskog Crvenog križa, odazvao se i zamjenik ivanićgradskog gradonačelnika Željko Posilović, zamjenik načelnika općine Križ Zlatko Hrastić i zamjenik načelnika Općine Kloštar Ivanić Branko Šafran a u ime pokrovitelja župana Zagrebačke županije na svečanosti u Jastrebarskom je bila zamjenica župana Nadica Žužak.

Zahvalnice za 50 puta darovanu krv primili su Čedomir Jagar, Darko Kondres, Miroslav Šlopar, Damir Ded, Dalibor Sračić i Drago Rupčić.
Za 75 darivanja Josip Jagar, Dragan Hršak i Stjepan Levak, za 100 darivanja Tomo Jakčin, Renato Mikac, Ivan Štimac, Ivan Korman, Nikola Slišković, Vladimir Kljak i Vladimir Klanc a za 125 darivanja Vlado Golub. Završne zahvalnice primili su Čedomir Bakran, Stevo Kosanović, Josip Tupek, Petar Jandrijević i Vlado Kamenščak.
Andreja-Silvija Hotujac, ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije istaknula je za naš radio kako su ove godine planirali 10.800 doza, a prikupili su ih već 11.739.
Prema prosječnom broju doza prikupljene krvi na stotinu stanovnika Zagrebačka županija je u hrvatskome prosjeku - iznosi 3,69 doza. Najviše doza krvi, u apsolutnom broju, prikupljeno je ove godine u Velikoj Gorici, Samoboru i Jastrebarskom. Od ukupnoga broja darivatelja njih 7% krv je darovalo prvi puta.
..............

Priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi za višestruka, završna i prvo darivanje, te zahvale volonterima Crvenog Križa dodijeljena su jučer i u Općini Kloštar Ivanić.

Uz rekordera Vladu Goluba koji je krv darovao 125 puta, priznanja za 100 darivanja primio je Vladimir Kljak, a za 50 darivanja Popović Vinko. Za 40 darivanja priznanje je dobio Ivan Kranjčina, za 20 Ivana Kranjčina, za 10 Filip Kelin, za 5 Valentina Vincek i za prvo darivanje Zdravko Bošnjak.

Za završno darivanje priznanje su dobili Josip Tupek, Vlado Kamenščak i Petar Jandrijević.
Uručene su i zahvale za dugogodišnje volontiranje Đurđica Grganja, Ana Stilinović i Anuši Krešo.

Plan za prvih devet mjeseci ove godine premašen je i na području Općine Kloštar Ivanić – od planiranih 60, prikupljane su 63 doze krvi.

Zahvale i priznanja, kao i prigodne poklon pakete okupljenima je uručio općinski načelnik Željko Filipović.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić