Izbor iz vijesti

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Kloštra Ivanića vijećnici su jednoglasno prihvatili izvješća o poslovanju za 2018. godinu trgovačkih društva u suvlasništvu Općine - Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, Ivakopa, Ivaplina i Obiteljskog radija Ivanić. Jednoglasno je prihvaćeno i prošlogodišnje izvješće o radu Knjižnice Kloštar Ivanić.

Prema izvješću Policijske postaje Ivanić-Grad, stanje sigurnosti na području Općine Kloštar Ivanić za prvih 9 mjeseci ove godine je zadovoljavajuće.

Vijećnici su jednoglasno ponovo imenovali Grozdanu Jakovljević za ravnateljicu Dječjeg vrtića Proljeće u Kloštru Ivaniću na mandat od 4 godine.

S 8 glasova ZA i 3 suzdržana prihvaćena je inicijativa Kluba vijećnika HDZ-a o uključivanju poljoprivrednih gospodarstava i vinara s područja Općine Kloštar Ivanić u turističku ponudu Ivanić-Grada, ali i susjednih gradova i općina. Ovu tematiku treba dodatno razraditi uz predlaganje projekata koji bi privukli turiste na područje Općine Kloštar Ivanić.

Vijećnici su na sjednici dobili informaciju o osnivanju novog Kluba vijećnika-nezavisne liste Stjepana Kožića. Vijećnici ove liste su Jelena Lacković Žertuš i Božidar Balenović koji je i predsjednik Kluba.

Tijekom Aktualnog sata pitanja općinskom načelniku bila su uglavnom vezana za komunalnu problematiku po naseljima a postavljali su ih vijećnici Nenad Kukec, Dragan Vuković, Denis Duvnjak, Dražen Božić, Josip Tučkorić i Božidar Balenović.

Na kraju sjednice vijećnici su dobili informaciju kako Općina Kloštar Ivanić u suradnji s Fondom za poljoprivredu organizira za 7. studenoga predavanje za sve posjednike svinja sa svog područja na temu biosigurnosnih mjera u sprečavanju pojave afričke svinjske kuge.

...........................

Na spomen obilježju Trokut-Novska, novljanskoj bojišnici u kojoj je život izgubilo 337 hrvatskih branitelja iz 17 postrojbi, jučer su se okupili rodbina, prijatelji, suborci i sugrađani kako bi odali počast svima koji su položili život na oltar Domovine 1991. godine.
29. listopada 1991. godine počela je vojna akcija "Orkan", prva značajnija pobjeda HV-a u Domovinskom ratu, koja se vodila do 3. siječnja 1992. Ovom bitkom je oslobođen najveći dio zapadne Slavonije i spriječen je naum odsijecanja Slavonije.

Brojna izaslanstva, vojne i policijske postrojbe, udruge proizašle iz Domovinskog rata, izaslanstva predsjednice RH, izaslanstva Ministarstva obrane i branitelja, te izaslanstva županija i gradova čiji su branitelji sudjelovali na ovoj i drugim bojišnicama, odala su počast, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred kamenih monolita s uklesanim imenima poginulih branitelja.

Počast poginulim braniteljima odale su i delegacije Grada Ivanić Grada na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Željkom Posilović, Općine Križ na čelu s načelnikom Markom Magdićem i Općine Kloštar Ivanić na čelu s načelnikom Željkom Filipovićem.
Uz dužnosnike Grada i Općina, komemoraciji su nazočili i predstavnici branitelja s područja Otoka Ivanića.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić