Održana zajednička vježba JVP Ivanić- Grad i slovenskih vatrogasaca

Javna vatrogasna postrojba Ivanić-Grad danas je domaćin zajedničke vježbe interventnih vatrogasnih jedinica pograničnih područja Slovenije i Hrvatske u prostoru Vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad, Omladinska 30.
Vježba složenih intervencija u slučaju nesreća u kojima se pojavljuju radioaktivne tvari sadrži simulacije triju nesreća za vježbanje vatrogasaca licenciranih za rad s opasnim tvarima: prva je simulacija nesreće u kojoj sudjeluje vozilo s radioaktivnim teretom, druga sa prosipanjem radioaktivnog materijala, a treća gašenje požara tijekom industrijske radiografije.

Danas je četvrti od 8 treninga javnih vatrogasnih postrojbi, od kojih 4 u Sloveniji i 4 u Hrvatskoj, a deveta će biti završna pokazna vježba, u sklopu međudržavnog projekta ENRAS, što ga financira Europska Unija. Projektom ENRAS hrvatski i slovenski stručnjaci zajedno grade sustav obuke za interventne jedinice i prekogranične strukture na području sigurnosti, rješavajući zajednički izazov neodgovarajuće pripremljenosti u slučaju nuklearnog ili radiološkog izvanrednog događaja. Projekt u ovoj fazi sadrži individualno osposobljavanje i zajedničke vježbe vatrogasaca od travnja 2019. do rujna 2020.

U projekt su uključeni: Institut "Jožef Stefan" iz Ljubljane i Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada iz Zagreba, Gasilska zveza Slovenije i Hrvatska vatrogasna zajednica, Sektor za radiološku i nuklearnu sigurnost u okviru Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a Republike Hrvatske i Uprave Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje te za nuklearnu sigurnost.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić