Izbor iz današnjih vijesti

Obzirom da je većina gospodarstva s područja Općina Križ, na kojima se drže svinje, svrstana su u kategoriju „1“, odnosno ne udovoljavaju minimalnim biosigurnosnim uvjetima, Općina Križ, se uključila u provođenju biosigurnosnih mjera s ciljem sprečavanja afričke svinjske kuge.
Općina Križ se na način da će posjednicima svinja osigurati potrebne spužve za izradu dezbarijera kako bi posjednici svinja udovoljili uvjetima za svrstavanje u višu kategoriju i kako prilikom predstojeće svinjokolje ne bi imali navedenih poteškoća.
Također, Općina Križ u suradnji s Veterinarskom stanicom Križ organizira za sva gospodarstva s područja Općine Križ, na kojima se drže svinje, predavanje o provođenju biosigurnosnih mjera, koje će se održati dana u srijedu, 6. listopada s početkom u 11 sati u vijećnici u zgradi Općine Križ, na adresi Trg Svetog Križa 5.

 

Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj je Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici 29. listopada uručilo donaciju opreme vrijedne 796.000 kuna, koju čine osobna i skupna vatrogasna zaštitna oprema, vatrogasne armature, spasilački i radni alati, komunikacijska oprema, oprema za rad na vodi, termalne kamere i bespilotne letjelice.

HVZ je dobivenu opremu raspodijelila u 18 županijskih vatrogasnih zajednica, među kojima je i VZ Zagrebačke županije.

Javna vatrogasna postrojba Ivanić- Grad pritom je dobila 4 ronilačka odjela od ukupno 8 koje je dobila Zagrebačka županija, dok je od županijske Vatrogasne zajednice dobila i čamac za spašavanje.

Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković zahvalio je Veleposlanstvu SAD-a na velikoj donaciji i uspostavljenoj suradnji, te naglasio važnost realizirane odluke o daljnjem opremanju i unaprjeđenju hrvatskog vatrogastva.

Upravni odjel za EU fondove Zagrebačke županije prošloga je tjedna u Osnovnoj školi braće Radića u Kloštru Ivaniću organizirao edukaciju za djelatnike škola s područja Zagrebačke županije o izradi i prijavi projektnih prijedloga za financiranje iz EU fondova.
Radionicu je vodio ravnatelj centra znanja Profectus Darko Kobetić.
Polaznike radionica na početku edukacije pozdravili su pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Mirela Katalenac i pročelnik Upravnog odjela za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju Velimir Kokot, kao i zamjenica župana Nadica Žužak koja je podsjetila na višegodišnju provedbu ovoga projekta u svim ustanovama u Zagrebačkoj županiji.

 

Prošlog su tjedna studenti Visoke škole Ivanić-Grad u sklopu stručnog putovanja u Vukovar sudjelovali na stručnom skupu fizioterapeuta u organizaciji učilišta mentora Veleučilišta "Lavoslav Ružička".
Dvadeset i dvoje studenata Visoke škole Ivanić Grad sudjelovalo je na 5. Međunarodnom znanstveno-stručnom skupu pod temom "Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu".
Skup je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, a predavači su bili autori stručnih i znanstvenih radova iz zemlje i inozemstva.
Ujedno, to je i prvi takav skup koji će Hrvatska komora fizioterapeuta bodovati.
Po dolasku u Vukovar, studente su dočekali prodekanica za nastavu i studente Darija Ivanković , te prodekan za poslovanje i suradnju s gospodarstvom Slobodan Stojanović.

Sutra će u Sportskoj dvorani Žeravinec biti održan i 11. memorijalni turnir “Berislav Rajković” u gađanju field samostrelom u dvorani na 18 metara.
Turnir se održava u čast jednog od prvih streljačkih djelatnika koji je pomogao u proširenju i popularizaciji discipline field samostrel.
Za najuspješnije u sve 4 kategorije osigurane su medalje i priznanja kao i prijelazni pehar za najbolju ekipu, te pehar za strijelca s najboljim rezultatom.
Svečano otvorenje natjecanja je u 9:45 dok je proglašenje pobjednika predviđeno oko 13:30.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić