Davoru Leboviću nagrada za životno djelo

U organizaciji hrvatske Agencije za elektroničke medije u Zadru su u tijeku 12. Dani elektroničkih medija, a u njihovom sklopu, među ostalim, 25. Dani radija u organizaciji Hrvatske udruge radijskih nakladnika HURIN.

Jučer je održan godišnji Sabor Hrvatske udruge radijskih nakladnika, u okviru kojega se dodjeljuju godišnje novinarske nagrade, priznanja povodom obljetnica rada pojedinih radija, te svake godine po jedna nagrada za životno djelo.

Odlukom Izvršnog odbora HURIN-a nagradu za životno djelo jučer je dobio bivši dugogodišnji direktor Obiteljskog radija Ivanić Davor Lebović.

Davor Lebović je bio direktor Obiteljskog radija Ivanić 24 godine; od 1992. do 2016. U obrazloženju piše, da je “... zaslužio nagradu za životno djelo ne zato što je bio direktor, nego zato što je u godinama burnih političkih promjena u društvu i promjena vlasničke strukture, statusa i poslovnih modela medija, uspio održati na okupu ekipu koja je dala sve od sebe i uspjela održati radio,”... koji je u te 24 godine više puta bio na rubu stečaja - jednom pod teretom političkih pritisaka, drugi put pod teretom enormnog porasta poreznog opterećenja, a treći put zbog gospodarske krize.

U tome je ekipi radija bila nenadoknadiva suradnja i pomoć suvlasnika, Grada Ivanić-Grada i općina Križ i Kloštar Ivanić.

Zbog bolesti je Davor Lebović od 1. veljače 2018. u invalidskoj mirovini, pa je u njegovo ime nagradu za životno djelo preuzela ekipa radija, koja će mu je predati u Ivanić-Gradu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić