Izbor iz današnjih vijesti

Uoči tradicionalnog običaj Martinja a temeljem iskustva iz prethodnih godina kada je u prometu na cesti zatečen veći broj vozača koji su upravljali vozilima s nedopuštenom koncentracijom alkohola iz Policijske postaje Ivanić-Grad upozoravaju sve sudionike u prometu da će do 12. studenoga provoditi pojačani nadzor vozila i vozača, na svim cestovnim pravcima radi smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama te sankcionirati prometne prekršaje vozača koji u organizmu imaju alkohola i droge, upravljaju vozilom brzinom većom od dopuštene, kao i ostalih prekršaja vozača koji su najčešći uzroci prometnih nesreća, odnosno radi podizanja ukupne razine sigurnosti cestovnog prometa.

Vozače koji odluče konzumirati alkoholna pića policija savjetuju da ne sjedaju za upravljač vozila, već da si unaprijed osiguraju prijevoz. Niti jedan razlog za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola nije opravdan i vozač pod utjecajem alkohola nije opasnost samo za sebe, već i za ostale sudionike u prometu.
U nadzoru prometa policija će alkotestirati sve zaustavljene vozače te će sankcionirati prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.

 ................

27 nagrađenih učenika osnovnih škola s područja Grada Ivanić-Grada izabranih na tradicionalnom natječaju na temu zrakoplovstva koji se provodi povodom Memorijala Rudolfa Perešina sutra će posjetiti sjedište Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane te rodno mjesto Rudolfa Perešina- Gornju Stubicu.

I ove godine učenici će u Gornjoj Stubici uz pratnju zamjenika gradonačelnika Željka Posilovića i predstavnika Zajednice udruga iz Domovinskog rata obići Gupčevu lipu, Muzej seljačkih buna, te bistu Rudolfa Perešina gdje će delegacija odati počast i zapalili svijeće.

................

U utorak, 5. studenoga u Vojarni Rakitje održana je svečanost obilježavanja 29. obljetnice ustroja 1. gardijske brigade Tigrovi.
Kroz 1. gardijsku, kasnije mehaniziranu brigadu je u Domovinskom ratu prošlo više od 11.000 ljudi među kojima su bili i branitelji s područja otoka Ivanića. Poginulo ih je 367, a ranjeno 1.711, dok se za njih šest još uvijek traga.
Okupljene su pozdravili i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te predsjednik Udruge Tigar 91 Petar Bajan.
Na obilježavanju 29. obljetnice Tigrova su u ime Grada Ivanić- Grada bili zamjenik gradonačelnika Željko Posilović, predsjednik Zajednice udruga proizašlih iz Domovinskog rata Goran Leš, te potpredsjednik HVIDRE-e Ivanić- Grad Goran Cerovečki.

...............

Dobrovoljno vatrogasno društvo Križ, ove subote 9. studenoga održava 125. svečanu skupštinu DVD-a Križ pod pokroviteljstvom župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića i supokroviteljstvom Općinskog načelnika Marka Magdića.

Okupljanje gostiju i uzvanika bit će kod Vatrogasnog doma DVD-a Križ od 15 sati, zatim od 16 sati planirano je postrojavanje i svečani mimohod sa zastavama društava, od 17 sati bit će služena misa uz posvetu novog vatrogasnog kombija. Svečana sjednica započinje u 18 sati a potom večera i druženje.

................

Kulturno umjetničko društvo Kloštar će obilježiti 20 godina djelovanja svoje pjevačke skupine ANGELINE svečanim koncertom u petak, 8. studenog, u Pučkom domu u Kloštru Ivaniću s početkom u 19 sati.
Uz Angeline, na koncertu će sudjelovati i gostujuće pjevačke skupine iz Posavskih Brega, Lupoglava, Oporovca, Pjevačka skupina Klencerice i KUD-a Horvati, Crkveni zbor Župe Kloštar, te mali folkloraši iz Osnovne škole braće Radića iz Kloštra Ivanića.
KUD Kloštar poziva sve zainteresirane da dođu, uživaju u koncertu i uveličaju proslavu 20-e godišnjice skupine Angeline u Pučkom domu u Kloštru Ivaniću, ovog petka, 8. studenog u 19 sati.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić