OBAVIJEST PROIZVOĐAČIMA JABUKA

Od posljednje preporuke za zaštitu jabuka prevladavalo je vruće i sparno vrijeme s povremenim lokalnim pljuskovima, a pred nama je novi toplinski val.
Za zaštitu od pepelnice i krastavosti jabuka mogu se koristiti pripravci na bazi strobilurina: Zato plus, Zato 50 WG ili kombinirani pripravci: Nativo 75 WG  i Luna expirience.
U fazi dozrijevanja je za suzbijanje truleži plodova jabuke dopušten pripravak Topsin M 500 SC.
Tijekom ljetnih mjeseci na feromonskim lovkama se konstantno bilježi ulov leptira jabučnog savijača te je od posljednje preporuke zabilježen i intenzivan let treće generacije minera okruglih mina. Visoke temperature će pogodovati razvoju ovih štetnika te je potrebno ponoviti zaštitu jednim od insekticida: Calypso SC 480, Mospilan 20 SP , Affirm ili Coragen 20 SC
Napominju da treba voditi računa o karenci i o maksimalnom dozvoljenom broju tretiranja pojedinim pripravkom u sezoni!
Prilikom tretiranja insekticidima vodite računa o zaštiti pčela!

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić