Fiksni dio računa za odvoz smeća povećan na 66 kuna

U srijedu je u Spomen domu Alojza Vulinca održana 24. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada.

U najvažnijoj točki dnevnog reda nakon duže rasprave donesena je Odluka o načinu prikupljanja miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada kojom se cijena minimalne javne usluge, odnosno fiksni iznos ukupne cijene po korisniku povećava na 66,53, a s primjenom će početi od 01. travnja iduće godine.

Direktorica Ivakopa Sanja Radošević istaknula je kako do povećanja dolazi zbog kontinuiranog ulaganja u infrastrukturu,  izgradnje i održavanja reciklažnih dvorišta, oporabe odvojeno prikupljenog otpada, te povećanja troškova poslovanja.

Korisnici će moći regulirati ukupni iznos računa na način da biraju koliko će puta čipirane kante biti predane za odvoz.

Amandman Vijećnika Igora Cepetića da se cijena minimalne javne usluge po korisniku sa 66,53 smanji na 35 kuna zato što svaki građanin nema jednaki broj odvoza smeća i veličinu spremnika je na prijedlog gradonačelnika odbijen jer bi prihvaćanje takvog amandmana prouzročilo financijski dug tvrtke Ivakop na godišnjoj razini u iznosu od skoro 2 milijuna kuna.

Vijećnici su jednoglasno donijeli Odluke o odobravanju projekta i financiranju projektne dokumentacije uređenja vodotoka rijeke Lonje i potoka Žeravinec koji će se sufinancirati sredstvima Hrvatskih voda.
Kao najpovoljnija odabrana je ponuda Zajednice ponuditelja tvrtki Vodoprivredno- projektni biro iz Zagreba i TRANSEPT STUDIJA iz Ivanić- Grada. Vrijednost izrade projektne dokumentacije za ova dva projekta je 2.350.000 s PDV-om.

Godišnja izvješća o radu za prošlu godinu gradskom su vijeću podnijeli ravnateljica Dječjeg vrtića Ivanić- Grad Marina Čalušić, dekan Visoke škole Mile Marinčić, te direktor trgovačkog društva Ivaplin Dario Ferenčaba.

Na kraju sjednice s tri glasa protiv prihvaćen je prijedlog Zaključka o usvajanju Analize stanja sustava civilne zaštite na području Grada za 2018. g. i godišnjeg plana civilne zaštite za 2019. s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić