Izbor iz vijesti

Jučer je u Ivanić Gradu obilježena 28. obljetnica stradavanja hrvatskih branitelja i civila s područja Vukovara i Škabrnje, pod motom “PUT SVJETLOSTI”, u organizaciji Grada Ivanić Grada i Zajednice udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Delegacije Udruge obitelji poginulih branitelja, predstavnika Grada i Zajednice udruga iz Domovinskog rata, policije, vatrogasaca, učenika osnovnih škola Stjepana Basaričeka i Đure Deželića, Srednje škole Ivan Švear i Visoke škole Ivanić Grad, kao i udruga antifašista i predstavnici gradskih organizacija SDP-a i HNS-a, te ostali građani u poslijepodnevnim su satima položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim braniteljima u gradskom parku.

Zatim se formirana kolona građana sa zapaljenim lampašima uputila šetnicom do Vukovarske ulice, duž koje su već tradicionalno svi sudionici položili lampaše, a ponovno su zapaljene svijeće i kod obilježja Vukovarske golubice.

Obilježavanje je završeno misom za poginule, nestale i umrle branitelje u Crkvi sv. Petra.
.....................

Nakon završenog postupka pred-odabira u okviru Javnog poziva, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je listu prihvatljivih prijavitelja za izgradnju mreže širokopojasnog interneta među kojima je i Grad Ivanić- Grad.
Ivanić-Grad kao nositelj projekta nalazi se na listi između 21-og odabranog prijavitelja iz cijele Republike Hrvatske, a kao nositelj projekta obuhvaća Grad Dugo Selo, Općine Kloštar Ivanić, Brckovljani te Općinu Križ.
Projekt obuhvaća izgradnju mreže sljedeće generacije u područjima bez širokopojasne infrastrukture i bez dovoljnog tržišnog interesa za ulaganja u takvu infrastrukturu od strane operatora na tržištu elektroničkih komunikacija.
Pripremu i prijavu projekta u ime nositelja projekta i svih partnera provodila je Razvojna agencija IGRA.

.............

Ove subote, Vatrogasna zajednica Općine Križ proslavila je još jedan veliki jubilej – 70.-u godišnjicu kontinuiranog rada DVD-a Obedišće.

Obilježavanja je započelo u poslijepodnevnim satima pokaznom vježbom, a nakon mise slijedila je Svečana sjednica u Društvenom domu u Obedišću.

Sjednici su, između ostalih, pristustvovali predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Novosel, zatim Branko Herček, član Stožera za zaštitu i spašavanje Zagrebačke županije, predsjednik vatrogasne zajednice Općine Križ Branko Abranas, te predstavnici 30-ak gostujućih dobrovoljnih vatrogasnih društava, kao i zamjenik načelnika Općine Križ Zlatko Hrastić.

Tijekom Svečane sjednice predsjednik DVD-a Obedišće Damir Ded podsjetio je na dugu povijest DVD-a koje je osnovano 25. srpnja 1949. godine, a danas broji 70 članova, od kojih 10 operativnih i 20 djece podmlatka na koje su posebno ponosni.

Također, dodijeljenja su priznanja i spomenice zaslužnim vatrogascima.

Uz plamenice, te brončane i srebrne medalje, vatrogasna spomenica za 50 godina rada dodijeljena je Zdenku Ančiću, spomenica veterana Branku Leginu, a zlatne medalje uručene su Stevi Bolešiću, Nenadu Horvatinčiću i Mariu Mataniću.

70.-ta obljetnica DVD- a Obedišće održana je pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije i Općine Križ.
...............

Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, od ponedjeljka 25. do subote 30. studenog u svim stanicama za tehnički pregled u RH organiziraju preventivno – sigurnosnu akciju nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom ''Dani tehničke ispravnosti vozila 2019''.

Tijekom akcije vozači dragovoljno mogu dovesti svoja vozila u bilo koju stanicu za tehnički pregled vozila gdje će se na vozilu (bilo koje marke i tipa) besplatno pregledati osnovni sklopovi bitni za sigurnost prometa na cestama.

Cilj akcije je povećanje stupnja tehničke ispravnosti vozila i poticanje što većeg broja vozača da vlastito vozilo preventivno podvrgnu kontroli ispravnosti te na taj način otklone mogućnost događanja prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć od strane stručnog osoblja ukazivati ce se na značaj uklanjanja neispravnosti na vozilu.

...............

Ovoga vikenda je u Rijeci održano Prvenstvo Hrvatske u borbama za kadete, juniore i mlađe seniore s kojeg se članovi Karate kluba Mladost vraćaju s četiri osvojene medalje.
Ema Zetica u kategoriji juniorki je izgubila finalnu borbu, te tako postala viceprvakinja Hrvatske.
S tri pobjede i jednim porazom Antun Vujević i Jakov Rukavina u kategoriji juniora osvojili su brončana odličja kao i Leo Marković kod mlađih seniora.
Blizu medalje bila je i Mia Zetica koja je u kategoriji kadetkinja izgubila repasažnu borbu za 3. mjesto.

......

Hrvatska ženska rukometna kadetska reprezentacija okupila se jučer ispred Doma sportova u Zagrebu od kuda je doputovala do Ivanić- Grada gdje će boraviti i trenirati sljedećih šest dana.
Izbornica Adrijana Prosenjak je sa svojim suradnicima, među kojima je i trener Goran Bobić, pozvala na prvo okupljanje 21 igračicu.
Pozvane su uglavnom reprezentativke koje su prošloga ljeta nastupile na Europskom prvenstvu u Celju, a među pričuvnim igračicama našla se i članica Ženskog rukometnog kluba Ivanić Dora Petković.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić