Promocija monografije KUD-a Obreška

Uz 20. godišnjicu svog uspješnog rada Kulturno umjetničko društvo Obreška sinoć je u Društvenom domu u Donjoj Obreški promoviralo monografiju KUD-a pod nazivom »Oj, Obreško, pokraj Žirovnaka « kojoj je nazočio velik broj, kako mještana, tako i brojnih drugih posjetitelja i ljubitelja narodne baštine. Uz njih promociji su nazočili i općinski načelnik Željko Filipović, njegov zamjenik Branko Šafran, ispred Župe Kloštar Ivanić velečasni Franjo Vuk, te sponzori koji su financijski pomogli tiskanje ovog vrijednog izdanja.

S puno emocija o stvaranju ove monografije govorili su urednica izdanja dr.sc. Barbara Španjol Pandelo, dr. sc. Maja Cepetić Rogić, prof. Slavica Moslavac, voditeljica Etno odjela Muzeja Moslavine u Kutini, predsjednica KUD-a Mirjana Kranjčina, umjetnička voditeljica KUD-a Valentina Šepak Molnar, tajnica Ivanka Majdek i voditelj muzikaša Vladimir Fugaš.

Na preko 130 stranica opisan je 20-to godišnji rad KUD-a Obreška, crtice iz povijesti Obreške do bitke s Osmanlijama, o životu sela u 19. i 20. stoljeću, o narodnim nošnjama, glazbenoj baštini – Obrešćanskim jegedušima, notni zapisi, o DVD-u Donja Obreška, o Obrešćanskim receptima te izbor riječi Obrešćanskog govora.

Kulturno umjetničko društvo Obreška priprema za subotu 23. studenoga i svoj slavljenički koncert u Pučkom domu u Kloštru Ivaniću s početkom u 19 sati koji će uveličati gostujuće Kulturno umjetničko društvo iz Čazme.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić