Izbor iz današnjih vijesti

Općina Križ je i ove godine u suradnji s općinskim udrugama pripremila bogat adventski program.
Program Adventa započinje u petak, 29. studenog u 17 sati paljenjem lampica na boru u centru Križa uz pjesmu djece iz Dječjeg vrtića Križ, kuhano vino, čaj i medenjake, te posjet Djeda Božićnjaka i njegovog vilenjaka.

Istog dana Savjet mladih Općine Križ organizira 2. večer društvenih igara s početkom u 20 sati. Zainteresirani koji žele okušati svoju sreću u jambu, beli, unu i sličnim igrama pozvani su sutra u Vijećnicu Društvenog doma u Križu.
Adventski program nastavlja se tijekom cijelog prosinca, pa građane i posjetitelje Križa očekuje i stand up show Željka Pervana, božićni koncert KUD-a Graničar, te koncert Nine Kraljić, adventsko druženje na novoizgrađenom prodajnom platou tržnice u parku i Božićni koncert u Vezišću.

I ove godine u Križu će biti organiziran i doček Nove godine na otvorenom kojeg za građane organizira Općina Križ. Doček Nove godine uz šampanjac te vatromet u ponoć bit organiziran na platou ispred Društvenog doma u Križu, a u slučaju lošeg vremena proslava će se preseliti u zatvoreni prostor Društvenog doma.
Uz ugostiteljsku ponudu pića za dobru atmosferu pobrinuti će se tamburaški sastav Modri biseri.

 

Općina Kloštar Ivanić i Udruga“Prijatelji Kloštra“ i ove godine organiziraju «Advent u Kloštru» koji će započeti prodajnom izložbom božićnih ukrasa u nedjelju 1. prosinca u vremenu od 9 do 16 sati u Pučkom domu u Kloštru Ivaniću.

Nakon župne mise, od 12 sati, bit će na adventskom vijencu kod Starog zdenca u centru Kloštra upaljena prva adventska svijeća. Ta čast pripala je Ivici Kosteliću, proslavljenom hrvatskom skijašu svjetskoga glasa, osvajaču velikog Kristalnog globusa i mnogobrojnih svjetskih skijaških odličja, ali i stanovniku Općine Kloštar Ivanić. Potom će biti nastavljeno zajedničko druženje uz kuhano vino, čaj, medenjake i Limenu glazbu DVD-a Kloštar.

 

Muzej Ivanić-Grada sinoć je u Maloj sali Pučkog otvorenog učilišta predstavio katalog uz etnografsku izložbu pod nazivom Crn-bel, od trsja do čaše, vinogradarstvo i vinarstvo ivanićkog kraja koja je otvorena 4. listopada a posjetitelji je mogu razgledati još do 30. studenoga.

Predstavljanju kataloga nazočili su uz brojne posjetitelje i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Ivanić-Grada Tihana Vuković Počuč te gradski vijećnik i predsjednik Odbora za gospodarstvo Krešimir Golubić, zatim suradnici na postavljanju izložbe dr. sc. Zvjezdana Marković s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, prof. Slavica Moslavac, voditeljica etnografskog odjela Muzeja Moslavine u Kutini, predstavnici udruge vinogradara i vinara Brenta, udruge Prijatelji Kloštra te predstavnici najuspješnijih domaćih vinara.
«Ovom etnografskom izložbom prikazana je višestoljetna tradicija uzgoja vinove loze u goricama na rubu Moslavine, posebno na osunčanim brežuljcima Kloštra Ivanića, Graberskog Brda i Sobočana, u vinogradima koje vrijednim rukama složno obrađuju obitelji sa šireg područja Ivanić-Grada, Kloštra Ivanića i drugih naselja sve do Zagreba» - istaknula je ravnateljica Muzeja Vida Pust Škrgulja.

 

Gradska knjižnica Ivanić Grad poziva na otvorenje izložbe fotografija Roberta Gojevića «Žene šute i skrivaju svoje lice» u izložbenom prostoru POU Ivanić-Grad u petak, 29. studenoga s početkom u 19 sati.
«Žene šute i skrivaju svoje lice» najsnažniji je i najtužniji Gojevićev projekt u kojem ostaje dosljedan svojoj poetici i povijesnom procesu ambrotipije. Projekt fotografskom slikom nastoji podići glas protiv nasilja, bez obzira na nemogućnost govora. Trinaest fotografija, dvanaest žena i jedan autoportret, kritički se referiraju na surovu stvarnost i slojevita su bilješka emotivnih stanja, straha i nemoći.
Robert Gojević je ilustrator, slikar, grafički dizajner, fotograf, kolekcionar starih fotografija 19. stoljeća, osnivač i urednik specijaliziranih on-line / pdf časopisa za fotografiju. Nagrađivan je fotograf s nizom grupnih i samostalnih izložbi, te organizira i vodi radionice i predavanja o antiknim fotografskim tehnikama i procesima.
Budući da se ovog tjedna, 25. studenoga, obilježio Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, izložba «Žene šute i skrivaju svoje lice» sutra dolazi u Ivanić Grad, šireći poruku da nasilje u bilo kojem obliku ne smijemo tolerirati, te da stvarne žrtve nasilja trebaju potporu svih nas.

 

Kuglački klub Zanatlija jučer je na kuglani Zelenjak u šestom susretu ove sezone ostvario šestu pobjedu protiv druge ekipe Ponikva iz Zagreba.
U dvoboju dvije prvoplasirane ekipe s ljestvice uvjerljivo bolja je bila ekipa iz Ivanića rezultatom 6:2 u setovima.
Poene za Zanatliju osvojili su Igor Cepetić, Mile Krznarić, Zdravko Serdar i Tomo Krznarić, te još dva na razliku čunjeva.
Iduća utakmica je na rasporedu u utorak, kada slijedi gostovanje na kuglani Grmoščica kod druge ekipe Obrtnik Torbara.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić