Izbor iz današnjih vijesti

Općinsko vijeće Općine Križ na posljednjoj je sjednici donijelo Odluku o dodjeli stipendija učenicima i studentima u školskoj / akademskoj 2019./2020. godini. Općina Križ će ukupno dodijeliti 21 stipendiju, deset učeničkih i deset studentskih, te stipendiju Milke Trnine.

Odlukom vijeća, učeničke stipendije dobivaju Ivana Miloš, Petra Sertić, Tea Skukan, Antonio Korza, Mihael Valentić, Luka Košćević, Lea Matković, Laura Jurković, Tea Majer i Ana Bajc.

Učenicima pripada stipendija u iznosu od 500 kuna mjesečno kroz deset mjeseci.

Studentske stipendije ove godine dobivaju Melhior Opačak, Ana Marija Kuntić, Ivana Dražetić, Irena Đerek, Ana Marija Grgić, Anamarija Stjepanović, Danijela Jambrečina, Stella Šantek, Lorena Petreković i Viktor Gorčan.

Studentske stipendije iznose 1000 kuna mjesečno kroz deset mjeseci tijekom akademske godine.

Stipendiju Milke Trnine za umjetničku darovitost u iznosu od 1000 kuna ove godine dobiva student Karlo Kiš iz Križa.

 

Turistička zajednica i Grad Ivanić-Grad i ove godine organiziraju paljenje prve adventske svijeće u subotu 30. studenog u 19,30 sati ispred crkve sv. Petra apostola u Parku hrvatskih branitelja.
Prvu svijeću na vijencu će nakon Svete mise zapaliti gradonačelnik Javor Bojan Leš, dok će službu riječi i obred paljenja predvoditi župnik Branko Koretić.

Početak Došašća upotpunit će svojim nastupom Ženska pjevačka skupina KUD-a “Ogranak seljačke sloge” Posavski Bregi, a svi prisutni moći će se zagrijati čajem i kuhanim vinom.

 

 Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada povodom nadolazećih blagdana organizira izbor najljepše ukrašene okućnice, izloga i poslovnog objekta s ciljem motiviranja ugostitelja, poduzetnika i građana da svojim idejama i kreativnošću doprinesu podizanju božićne atmosfere u gradu.

Natječaj započinje sutra, a prijave se zaprimaju do nedjelje 15. prosinca, nakon čega će komisija obići prijavljene i odabrati najuspješnije kojima će u tri kategorije biti dodijeljena priznanja i nagrade.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti osobno u ured TZG Ivanić-Grada, Moslavačka 11, putem elektroničke pošte ili telefonski na 2881-591.

 

Jučer je utakmicom veterana Naftaš Ivanića i Dinama Zagreb nastavljeno obilježavanje 100.-te godišnjice kluba i 40 godina veteranskog nogometa u Ivanić- Gradu
U slavljeničkoj atmosferi na umjetnoj travi Sportskog parka Zelenjak bolji su bili veterani Dinama 4:1, iako su domaćini golom Stipe Šimunovića sredinom prvog dijela držali neriješeni rezultat.
Početni udarac zajednički su izveli predstavnici najstarije i najmlađe generacije kluba iz Ivanić- Grada Pero Krnjaić i Jan Budak.
Prije veterana odigrani su i susreti mlađih generacija Škole nogometa mladeži Naftaš Ivanića i njihovih vršnjaka iz kluba- partnera Nogometnog kluba Lokomotive.
Kadeti su poraženi 4:0, dok su juniori u zanimljivoj utakmici minimalno svladani od jedne od najjačih omladinskih škola u Hrvatskoj s 3:2.
Obilježavanje 100-te godišnjice nastavlja se danas u 19:00 sati utakmicom između seniorske ekipe Naftaša i legendarne generacije 2005.-e koja je u hrvatskom kupu te godine izbacila Dinamo, dok će sutra od 17:00 međusobni turnir odigrati veterani iz Ivanića, Rijeke i Usore.

 

 Rukometaši Ivanića danas u utakmici 12. kola 1. lige Sjever od 20.00 sati u Sportskoj dvorani Žeravinec dočekuju Rukometni klub Požegu.
Trenutno petoplasirani Ivanić i devetu Požegu na ljestvici dijeli svega dva boda.
Ženski rukometni klub Ivanić u posljednjoj ovogodišnjoj domaćoj utakmici prije zimske pauze ugošćuje rukometašice Zaprešića.
Susret u dvorani Žeravinec počinje u subotu u 16:00 sati.

Hrvatska ženska mlađa kadetska rukometna reprezentacija koja ovoga tjedna boravi na pripremama u Ivanić- Gradu odigrat će prijateljsku utakmicu u Ivanić- Gradu protiv Slovenije sutra u 10.00 sati.

Košarkaše Ivanića ovoga vikenda na domaćem parketu očekuje težak susret u 6. kolu 2. lige Centar.
U nedjelju u 18.00 sati u dvorani Žeravinec gostuje vodeća momčad lige, neporaženi Univers iz Zagreba.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić