Izbor iz današnjih vijesti

Radi što veće učinkovitosti zimske službe i prohodnosti cesta u razdoblju zimskih uvjeta, Općina Križ je uspostavila hitni broj telefona zimske službe: 091/58 31 683.
Na ovaj broj građani mogu dojaviti sve uočene potrebe vezano uz zimsku službu, a izvođač radova svu eventualnu problematiku nastojat će riješiti u što kraćem roku.
Na području Općine Križ održava se ukupno 57 km nerazvrstanih cesta te 8000 m2 pješačkih staza, i drugih prometnih površina, a prema potrebi, poslovi održavanja dodatno uključuju i održavanje pojedinih dionica županijskih cesta koje se nalaze na pravcima prohoda. Za poslove obavljanja zimske službe na području Općine Križ ove je godine odabrano trgovačko društvo «Poduzetnička zona Križ».

................

Dječji vrtić Roda iz Ivanić Grada prošlog je tjedna osvojio priznanje za poseban element u vrtu, u sklopu ekološko-edukativnog projekta „Najljepši školski vrtovi“ kojeg su zajednički provele Hrvatska radiotelevizija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
Za najljepši školski vrt ove su se godine natjecali učenici iz više od 150 osnovnih i srednjih škola te djeca iz srodnih odgojno - obrazovnih ustanova. Prosudbeno povjerenstvo je tijekom obilaska prijavljenih ustanova razgledavalo vrtove, davalo stručne savjete učiteljima i djeci kako ispraviti nedostatke i odabralo najbolje, među kojima je ponovno odgojno obrazovna ustanova iz Ivanića. Nakon Osnovne škole Stjepana Basaričeka koji je priznanje za poseban element u vrtu osvojila prije dvije godine, ove godine žiri je osvojila roda koja krasi dvorište istoimenog dječjeg vrtića.

Nagradu za najljepši školski vrt osvojili su učenici Osnovne škole Velika Pisanica, a titulu najljepšeg vrtića osvojio je Dječji vrtić Radost iz Splita.

................

Muzej Ivanić Grada u suradnji s gradskim foto -kroničarem Zdenkom Vanjekom organizira adventsku izložbu pod nazivom „Svjetlopisi iz Muzeja od 2016. do 2019. godine.“
Izložba fotografija, snimljenih uz programe Muzeja Ivanić-Grada od osnutka do današnjih dana bit će otvorena sutra u 18.00 sati u gradskom muzeju.

SPORT
Član Karate kluba KIK Luka Koščević jučer je U Sesvetama na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore u katama osvojio srebrnu medalju.
U prvom krugu od deset natjecatelja Luka je s najboljom ocjenom od 25.48 ušao u finale gdje je završio na drugom mjestu i još jednom dokazao kako je teška povreda ramena stvar prošlosti.
Prvenstvo Hrvatske je ujedno i jedan od tri izborna turnira za odlazak na prvenstvo Europe za kadete, juniore i mlađe seniore koje će 2020. godine biti održano u Mađarskoj.
...............
Muški rukometni klub Ivanić je u 12. kolu 1. lige Sjever u golijadi s čak 80 golova pobijedio Požegu 43:37.
U susretu u kojem su obrane bile u drugom planu, najraspoloženiji kod domaće ekipe bio je Leon Lukačec sa čak 14 golova, dok su po 7 dodali njegov mlađi brat Doroteo Lukačec i Dominik Vidaković.
Na iznimno skučenom vrhu ljestvice Ivanić je i dalje peti, sa svega tri boda zaostatka za Moslavinom iz Kutine.
................
Rukometašice Ivanića također su bile uspješne uvjerljivo nadigravši Zaprešić 33:21.
Ponovo najefikasnija bila je Tina Barišić s 10 pogodaka, dok su tri manje dodale Dora Petković i Martina Krajpl.
Ivanić je zadržao drugo mjesto u 2. ligi Zapad sa 16 osvojenih bodova nakon 10 odigranih utakmica.
..................
Košarkaši Ivanića očekivano su na domaćem parketu poraženi od vodeće ekipe 2. lige Centar Universa iz Zagreba 91:65.
Koliko su gosti ozbiljan kandidat za ulazak u 1. ligu govori rezultat na poluvremenu 52:24 u njihovu korist, da bi popustili tek u zadnjoj četvrtini koju je Ivanić dobio 22:8.
Kod domaćih, Karlo Pandur zabio je 16, Kristijan Razumić 14, a Roman Čimbur 13 koševa.
..............
Odbojkašice Ivanića poražene su ovoga vikenda kod druge ekipe Gorice 3:2 u setovima. (22:25, 24:26, 25:17, 25:19, 15:7)
Upravo ove dvije ekipe predvode vrh ljestvice 3. nacionalne lige Sjever nakon 6 odigranih kola.

 

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić