Potpisani ugovori na revitalizaciji rijeke Lonje

U nazočnosti ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića, jučer su u sklopu provedbe projekta «Revitalizacija rijeke Lonje» koji Grad Ivanić Grad provodi u suradnji s Hrvatskim vodama, u Maloj sali Pučkog otvorenog učilišta gradonačelnik Javor Bojan Leš i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković potpisali dva nova ugovora – Ugovor o sufinanciranju: uređenje i stabilizacija nasipa rijeke Lonje u Ivanić Gradu – 3. faza, te Ugovora o uslugama «Čvor poljanski lug – rješenje rasterećenja velikih voda spojnog kanala Zelina – Lonja – Glogovnica – Česma rijekom Lonjom».

Prvi ugovor podrazumijeva nastavak radova na šetnici uz Lonju na dijelu od mosta u Ulici kralja Tomislava do mosta u Savskoj ulici.
Ukupna vrijednost radova je 1. 941.000 kuna, od kojih Grad sudjeluje sa 519.000, dok će ostatak sufinancirati Hrvatske vode.

Jučer je potpisan i ugovor o radovima na čvoru Poljanski lug između direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, direktorice Projektnog biroa Helene Jeftimije, predsjednika uprave Instituta IGH Olivera Kumrića i gradonačelnika Javora Bojana Leša. Naime, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća bili su bitno izmijenjeni uvjeti otjecanja Lonje što se danas ogleda kroz poremećaj vodnog režima. Ugovorenim radovima povećat će se njena vodnost. Izrađeno je idejno rješenje prema kojem je najprihvatljivija varijanta izrada betonskih pregrada s ugradnjom temeljnih ispusta čime će se osigurati dvostruko više dotoka nego je danas, a vodna razina na području Ivanić Grada će se povisiti za oko 3 metra.

Također, najavljeno je i potpisivanje novog ugovora s Hrvatskim vodama o izradi kompletne projektne dokumentacije za uređenje vodotoka potoka Žeravinec, tj. 4. fazu projekta revitalizacije rijeke Lonje, a Grad Ivanić Grad je u tijeku izrade projektne dokumentacije za projekt stabilizacije nasipa rijeke Lonje s uređenjem šetnice i za dionicu od Plinskog mosta do kanala Žeravinec, te dionicu od Savske ulice prema jugu, u dužini oko 200 metara.

Budući da je projekt revitalizacije rijeke Lonje od posebnog ekološkog i infrastrukturnog značaja, zadovoljstvo potpisanim ugovorima jučer je izrazio i resorni ministar Tomislav Ćorić.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić