Izbor iz današnjih vijesti

Ivanić dobiva 8,3 milijuna kuna za Poduzetnički inkubator
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta je nakon provedenog cjelokupnog postupka dodjele bespovratnih sredstava, utvrdilo da projektna prijava Grada Ivanić-Grada pod nazivom “Izgradnja modularnog drvno- tehnološkog poduzetničkog inkubatora u Ivanić-Gradu”, udovoljava svim propisanim kriterijima te je odabrana za financiranje.
Gradu Ivanić-Gradu je dodijeljen iznos od 8.289.000 kuna bespovratnih sredstava za realizaciju ulaganja u projekt, što ujedno predstavlja najveći mogući iznos sufinanciranja prihvatljivih troškova u iznosu od 99,67%.
Kad bude izgrađen, Poduzetnički inkubator će omogućiti novoosnovanim, malim i startup poduzećima, kvalitetno uređeni prostor s kompletnom infrastrukturom za rad, u kojem će dodatni razvojni impuls svi poduzetnici moći ostvariti i kroz povoljnu cijenu najma prostora.
Za sve prijavljene poslovne subjekte će prve godine najam biti besplatan, druge godine će ostvarivati popust od 50% na ukupnu cijenu najma, treće godine 25% popusta, a tek četvrte godine će plaćati punu cijenu najma.
Prema riječima direktora Razvojne agencije Ivanić-Grada IGRA Valentina Gadže, tijekom kolovoza se očekuje potpisivanje ugovora s Ministarstvom, a od 1. rujna se kreće u provedbu projekta raspisivanjem natječaja za izvođača radova. Za realizaciju projekta su planirane dvije godine, do otvorenja Poduzetničkog inkubatora. Za 14 korisnika prostora u Inkubatoru će biti proveden natječaj, a drvno-tehnološki sektor nije isključivi uvjet, kao ni sjedište korisnika na području Grada Ivanić-Grada. Poduzetnici će moći koristiti poslovni prostor u Inkubatoru do 4 godine.

Hitne službe
Djelatnici Policijske postaje Ivanić - Grad su u protekla 24 sata intervenirali sedam puta. Izdvojili su intervenciju povodom prometne nesreće u utorak 1. kolovoza u Ivanić Gradu u Ulici 65. Bataljuna ZNG-a, u kojoj su sudjelovala dva osobna vozila i u kojoj su dva sudionika zadobila lake tjelesne povrede.
Hitna medicinska služba Ivanić–Grad je tijekom utorka u vremenu od 7 do 19 sati intervenirala sedam puta – između ostalog i na zbrinjavanju unesrećenih u prometnoj nesreći. Imali su i jednu intervenciju sa smrtnim ishodom, te deset ambulantnih pregleda zbog bolesti. U noćnoj smjeni s utorka na srijedu obradili su petnaest pacijenata koji su im se obratili zbog bolesti.

Rukometni kadeti na pripremama u Ivaniću
Hrvatska rukometna muška kadetska reprezentacija boravi u Ivanić-Gradu na završnim pripremama za Svjetsko prvenstvo u Gruziji, koje započinje za 7 dana.
U protekla dva dana odigrali su dvije pripremne utakmice protiv reprezentacije Srbije, a u obje je pobijedila Hrvatska; u prvoj 32:19, a u drugoj 30:24.
U prvoj utakmici je za Hrvatsku najefikasniji bio Tin Lučin sa 7 golova, a kod Srbije Aleksa Maksić i Vuk Milenković sa po 4.
U drugoj utakmici su Hrvatsku predvodili Tin Lučin sa 6 golova te Filip Vistorop i Vito Bahtijarević sa po 5 golova, dok je vratar Ivan Panjan obranio sedam, a Vladimir Gošić 4 šuta. Kod Srbije su se istaknuli Milan Jovanović s 5 i Vuk Milenković sa 4 postignuta gola.
Izbornik hrvatske rukometne muške kadetske reprezentacije Luka Panza je imao priliku isprobati sve igrače i taktičke zamisli za predstojeće Svjetsko prvenstvo.
S treninzima nastavljaju do 6. kolovoza, kad putuju u Tbilisi.

Izložba „Crveno i crno“ od 5. kolovoza
Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja ste pozvani u Muzej Ivanić-Grada na svečano otvorenje izložbe crteža i grafika Ivana Lackovića Croate iz ratne mape CRVENO I CRNO u subotu 5. kolovoza u 9,30 sati.
Mapu „Crveno i crno“ je stvarao tijekom 1992. i 1993. godine, uglavnom uz liniju novljanskog ratišta, gdje se poznati slikar naivac našao kao počasni pripadnik 65. bataljuna ZNG Ivanić-Grad. Umjetnik se bio pridružio braniteljima u već poodmakloj životnoj dobi, da bi likovnim bilježenjem ratnih zbivanja i upozoravanjem na rat u Hrvatskoj preko izložbi u raznim zemljama Europe dao svoj doprinos konačnoj pobjedi u Domovinskom ratu i osamostaljenju Republike Hrvatske.
Ratna mapa CRVENO I CRNO posvećena je poginulim braniteljima - Lackovićevim suborcima s područja Otoka Ivanića, kojima ju je darovao, a u planu je da od ove godine skrb o vrijednoj zbirci preuzme Muzej Ivanić-Grada.
Otvorenje izložbe će biti u subotu 05. kolovoza u 09.30 sati, pola sata nakon polaganja vijenaca u Parku hrvatskih branitelja. Kako bi se omogućilo razgledavanje svim zainteresiranim građanima i gostima Ivanić-Grada, kao i organiziranim skupinama učenika osnovnih i srednjih škola, izložba Ivana Lackovića Croate „Crveno i crno“ će ostati otvorena do sredine rujna.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić