Počinje finale Svjetskog kupa u Dubravi, Iva Popović Gecan među 16 najboljih na svijetu

Ovoga će tjedna u školskoj dvorani u Dubravi biti održano finale Svjetskog kupa u samostrelu u organizaciji Općine i Streljačkog društva Dubrava, te suorganizaciju Grada Ivanić- Grada.
Nastupit će 16 najboljih ženskih i 16 najboljih muških samostreličara koji su ostvarili pravo nastupa prema rang listi Svjetske samostrelske unije. Natjecatelji dolaze iz 9 zemalja: Austrije, Bugarske, Češke, Mađarske, Rusije, Slovenije, Švicarske, Turkmenistana i Hrvatske.

Među 16 najboljih svjetskih strijelaca u ženskoj konkurenciji pravo nastupa je izborila i članica Streljačkog kluba Ivanić, brončana s posljednjeg Europskog prvenstva, Iva Popović Gecan.

Službeni početak finala je u petak u 12:45 kada startaju kvalifikacije u muškoj i ženskoj konkurenciji nakon čega slijede eliminacijski susreti osmine i četvrt finala.

U subotu natjecateljski dio programa počinje polufinalima već u 10.00 sati dok će u 14.00 sati uz izravni prijenos na Sportskoj televiziji startaju susreti za 3. mjesto i finalni mečevi.
Kao posebne goste Dubrava će ugostiti proslavljene hrvatske sportaše: olimpijskog pobjednika i vlasnika svjetskog rekorda u trapu Josipa Glasnovića, predstavnika na Olimpijskim igrama u Tokiju i prvog na svjetskoj rang listi u zračnoj pušci i trostavu Petra Goršu, osvajača srebrne olimpijske medalje Filipa Udea, te višestruku svjetsku i europsku prvakinju u samostrelu Branku Pereglin.

Veliki kristalni globusi za najbolje strijelce svijeta samostrelom za 2019. godinu bit će dodijeljeni na svečanosti koja će biti održana u hotelu „Sport“ u Ivanić-Gradu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić