Proračun Općine Kloštar Ivanić za iduću godinu 38.6 mil. kuna

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Kloštra Ivanića izglasan je proračun za 2020. godinu u iznosu od 38.654.900 kuna i veći je od ovogodišnjeg rebalansiranog proračuna koji iznosi 35.418.806 kuna. U idućoj godini od većih investicija u planu je izgradnja nogostupa u Ulici kralja Tomislava, uređenje Trga sv. Ivana, Parka hrvatskih branitelja i Promenade, izgradnja mrtvačnice na groblju u Sobočanima te javne rasvjete na kloštranskoj zaobilaznici i dijelu Ulice Stjepana Radića.

Donijeta je odluka o dodjeli stipendija učenicima i studentima za ovu školsku i akademsku godinu. Stipendije dobiva 26 učenika i 14 studenata.

Vijećnici su nevoljko donijeli odluku o poskupljenju Ivakopove usluge odvoza miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada čiji je fiksni dio za sva kućanstva određen u iznosu od 66 kuna i 53 lipe uz primjenu od 1. travnja iduće godine. Hoće li se ta cijena mijenjati ovisi o odluci Ustavnog suda kojem je podnijeto nekoliko tužbi vezano uz tu Uredbu o visini fiksnog dijela cijene odvoza smeća, bez obzira da li u domaćinstvu živi jedna ili više osoba.

Kloštransko vijeće je dalo suglasnost za početak pripremnih radnji potrebnih za provedbu postupka prodaje poslovnih udjela tvrtke Ivaplin.
Donijete su i odluke o izravnoj dodjeli financijskih sredstava Vatrogasnoj zajednici Općine Kloštar Ivanić i Gradskom društvu Crvenog križa Ivanić-Grad. Donijet je i Plan razvoja sustava civilne zaštite na području Općine za iduću godinu ali i analizirano stanje sustava u ovoj godini.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić