Izbor iz današnjih vijesti

Orašar, vile, sobovi, kućica Ivice i Marice i mnogi drugi likovi iz bajki jučer su u Galeriji Križ oduševili posjetitelje na otvorenju izložbe «Božićna bajka» u organizaciji Udruge Ženske ruke iz Križa.
Sa željom da u svima probude duh Božića, ženske ruke iz Križa su i ove godine izradile likove iz bajki i priča, kao i prigodne slatkiše, sve od recikliranih materijala. Prilikom otvorenja, sve prisutne je pozdravio načelnik Općine Križ Marko Magdić i pohvalio rad Udruge, a predsjednica Ženskih ruku Ivka Crnogaj svima je zahvalila na potpori i poželjela sve najbolje povodom nadolazećih blagdana.
Izložba je bila prodajnog karaktera, pa su posjetitelji mogli rezervirati izloške koji su im se najviše svidjeli, a svi koji jučer nisu pogledali «Božićnu bajku» mogu to učiniti narednih dana u radno vrijeme Knjižnice i čitaonice Križ.

 

Općinsko vijeće Kloštra Ivanića donijelo je odluku o dodjeli stipendija učenicima i studentima sa svog područja u ovoj školskoj i akademskoj godini.
Stipendiju dobiva 26 učenika – Vilim Đura, Marta Novaković, Sara Botinčan, Ilija Žuljević, Anamarija Turina, Stjepan Čosić, Mateo Špagnut, Vito Špagnut, Ena Matijević, Mislav Lom, Ivana Jozić, Željka Marković, Valentina Šilipetar, Valerija Bradić, Ivan Bertić, Slavko Čosić, Matea Popović, Tihana Popović, Ines Bijader, Viktorija Buković, Marin Kovačić, Ivan Jozić, Filip Karlo Jerković, Mateo Botinčan, Anja Slunjski i Valentina Manc.
Studentske stipendije dobivaju Lara Vasari, Štefanija Jelačić, Silvija Brcko, Valentina Brcko, Dominik Matijević, Fran Kletečki , Patrik Gazec, Josipa Novaković, Dominik Kruhak, Filip Frigan, Nela Ivaković, Helena Tučkorić, Matko Šilić i Iva Bunjevac.
Mjesečna stipendija za učenike iznosi 550 a za studente 850 kuna.

 

Grad Ivanić Grad i Turistička zajednica Grada ove subote, 14. prosinca organiziraju Adventski sajam na malom trgu uz tržnicu Maznica.
Sajam će biti otvoren od 9 do 13 sati, a svi posjetitelji će moći kupiti proizvode 15-ak OPG-a, obrta i Udruga.
Adventskom programu se sutra pridružuje i Muzej Ivanić Grada koji organizira kreativnu radionicu izrade origamija s Mladenom Puljekom od 11 do 13 sati u prostoru muzeja.
U večernjim satima, nakon mise, bit će upaljena i treća adventska svijeća ispred Župne crkve sv. Petra apostola.

 

U Ivanić- Gradu će sutra u organizaciji Rukometne škole Vučići biti održan 9. međunarodni mini rukometni ZG- IG kup- Trofej sport.
U Sportskoj dvorani Žeravinec nastupit će 35 ekipa u 4 kategorije od 2009. do 2012. godišta.
U Ivanić- Grad dolaze ekipe iz Slovačke, Češke, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Muški rukometni klub Ivanić nastupit će s tri, a Ženski rukometni klub s jednom ekipom.
Natjecanja počinju u 9:00 sati, dok je završnica, odnosno polufinalni i finalni susreti po kategorijama, predviđena od 16:30.
Turnir će se održati u suorganizaciji Hotela Sport i Muškog rukometnog kluba Ivanić, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, župana Zagrebačke županije, te gradonačelnika Grada Zagreba i Grada Ivanić- Grada.
U sklopu ZG- IG kupa bit će odigran i drugi turnir i to u nedjelju u Sesvetama.
...........
Od sportskih klubova u prvenstvenoj akciji je još jedino Košarkaški klub Ivanić.
U 8. kolu 2. lige Centar, košarkaši Ivanića u nedjelju u 20:00 sati u Sportskoj dvorani Žeravinec dočekuju zagrebačku Mladost.
Ivanić je nakon dvije uvodne pobjede na početku sezone trenutno na osmom mjestu ljestvice s omjerom 2-5, dok je Mladost u prvih sedam kola upisala pobjedu više.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić