Izbor iz današnjih vijesti

Općina Križ obavještava da se akcija mikročipiranja pasa na području Općine produžuje do subote, 21. prosinca.
Financiranje troškova mikročipiranja pasa na području Općine Križ će se realizirati preko Veterinarske stanice Križ d.o.o., na adresi Milke Trnine 22, temeljem ugovora Općine Križ i Zagrebačke županije kojim županija dodjeljuje sredstva za financiranje programa kontrole populacije napuštenih pasa u iznosu od 35.000 kuna.
Vlasnici i posjednici pasa koji imaju prebivalište na području Općine Križ a čiji psi nisu mikročipirani, mogu se javiti u Veterinarsku stanicu Križ i besplatno mikročipirati svog psa.
Mikročipiranje je zakonska obveza skrbnika pasa, a kazne su do 6.000 kn. Cilj projekta je smanjiti populaciju napuštenih pasa i ojačati svijest o važnosti mikročipiranja.

 

U nedjelju 15. prosinca otvoreno je klizalište u SP Zelenjak što je razveselilo najmlađe sugrađane, a jučer je u popodnevnim satima gradonačelnik Javor Bojan Leš upalio dekorativnu božićnu rasvjetu u Sportskom parku Zelenjak.
Adventska atmosfera nastavit će se u subotu 21. prosinca u 16 sati kada će biti otvorenje Zimskog piknika u Zelenjaku s dolaskom djeda Mraza, bake Mraz i vilenjaka te je najavljen i program za najmlađe.
Za sve posjetitelje lokalni ugostitelji na svojim će štandovima nuditi prigodne blagdanske delicije, a za dobru atmosferu pobrinut će se DJ-i koji će puštati retro glazbu. Posjetitelje očekuje i grijani šator, a za organizaciju Zimskog piknika zaduženi su Grad Ivanić-Grad, Savjet mladih i gradska turistička zajednica.

 

Jučer je na području Otoka Ivanića započela 4. velika akcija darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Ivanić Grad.
Akcija je započela u Križu gdje je krv dalo 37 darivatelja, dok je u Novoselcu prikupljeno 37 doza.
Plan je bio prikupiti 75, a prikupljeno je 74 doza krvi.
Iz zdravstvenih razloga bilo je odbijeno 23 darivatelja, a prvi puta krv je dala Marina Korman iz Novoselca.
Akcija se nastavila danas u Kloštru Ivaniću, te u Graberju Ivanićkom, a završit će u srijedu, 18. prosinca u Ivanić Gradu u Hotelu Crosco od 8 do 16 sati.
U 4. velikoj akciji darivanja krvi plan je sakupiti 230 doza krvi.

 

U Sportskoj dvorani Žeravinec u subotu je u organizaciji Rukometne škole Vučići održan 9. međunarodni mini rukometni ZG- IG kup: Trofej sport.
U Ivanić- Gradu je u 4 kategorije od 2009. do 2012. godišta nastupilo 35 ekipa iz Slovačke, Češke, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Turnir je održan u suorganizaciji Hotela Sport i Muškog rukometnog kluba Ivanić, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, župana Zagrebačke županije, i Grada Ivanić- Grada.
Drugi dio natjecanja održan je u nedjelju u Sesvetama gdje je medalje najuspješnijima podijelio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
Muški rukometni klub Ivanić nastupio je s tri ekipe. 2010. godište osvojilo je drugo mjesto nakon poraza od Korčule 13:9, a sreće u finalu nije imalo niti 2011. godište od kojeg je nakon šesteraca bolji bio PPD Zagreb.
U najbolju petorku turnira izabrani su članovi Ivanića Ivo Ivaković i vratar Šime Đumbir.
Mlade članice Ženskog rukometnog kluba Ivanić u dva su dana upisale 3 pobjede i 6 poraza.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić