Izbor iz današnjih vijesti

Iz Zagrebačke županije obavještavaju učenike osnovnih i srednjih škola s područja županije i njihove roditelje o terminima praznika i nadoknadi nastave u ovoj školskoj godini.
Zimski odmor za učenike počinje 24. prosinca 2019. i traje do 6. siječnja 2020. a nastava počinje 7. siječnja.
Proljetni odmor za učenike počinje 10. travnja 2020. i traje do 13. travnja, a nastava počinje 14. travnja iduće godine.
Nastavna godina završava 26. lipnja 2020. godine, odnosno 29. svibnja za učenike završnih razreda srednje škole.
Za navedeno produljenje nastave Zagrebačka županija dobila je suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

U duhu nadolazećih blagdana Općina Križ i ove je godine darivala vrtićance i predškolce. Općinski načelnik Marko Magdić posjetio je djecu Dječjeg vrtića Križ, objekata u Križu i Novoselcu i svima darivao slatke pakete te zaželio sretan i blagoslovljen Božić.
Dok je u objektu Novoselec s mališanima pogledao prigodnu predstavu koju su osmislile odgojiteljice, u Križu je zajedno s roditeljima nazočio programu kojeg su pripremili mališani i njihove odgojiteljice na temu tradicije i narodne baštine.

 

Ogranak Matice hrvatske Kloštar Ivanić, Križ i Ivanić-Grad organizirali su sinoć u Kloštru Ivaniću predstavljanje književnog zbornika «Pabirci 2020.» čijoj su promociji uz općinskog načelnika Željka Filipovića nazočili i brojni ljubitelji pisane riječi. U Zborniku su objavljena djela domaćih autora od poezije, proze do kratkih priča, rekao je u njegovu predstavljanju , urednik izdanja i predsjednik Matice hrvatske Kloštar Ivanić Božidar Balenović.
Publici su se svojom poezijom predstavili neki od autora ovog Zbornika - Snježana Delač iz Popovače i Maja Panić iz Zagreba, te domaći autori Štefica Vanjek, Krunoslav Božić, Mirko Knjižek, Ivica Novosel, Ankica Pribanić i Miljenko Šimunović. Svoj pjesnički izričaj predstavile su sinoć publici i Romana Grgić i Kaja Mišković iz Ivanić-Grada, koje ubuduće žele kroz suradnju sa Maticom hrvatskom objavljivati svoja djela u Pabircima.
U glazbenom dijelu promocije sudjelovao je mješoviti pjevački zbor Udruge umirovljenika Ivanić-Grad, a po njenom završetku nastavljeno je druženje uz prigodni domjenak.

 

Vrlo uspješno je završila 4. velika akcija darivanja krvi na području Otoka Ivanića, tijekom koje su u protekla 3 dana prikupljene 293 doze krvi, čak 33 više od plana. Tijekom akcije po prvi puta krv je darivalo 10 osoba.
Po 37 doza krvi prikupljeno je u Križu i Novoselcu, 27 u Kloštru Ivaniću, 26 u Graberju Ivanićkom te 166 jučer u Ivanić-Gradu.
Prvi put krv su darivali Marina Korman iz Novoselca, Tomislav Brčina iz Križa, Petra Domitrović, Ivan Sačer, Mateja Šviglin, Ilija Žuljević iz Kloštra Ivanića, Robert Miljan i Leon Presnec iz Ivanić-Grada, Leon Kuzmić iz Dubrave i Dario Popić iz Zagreba.
Prema rasporedu, prva sljedeća Mala akcija darivanja krvi bit će 30. siječnja u Ivanić-Gradu.

 

U sklopu predizborne kampanje, aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas je posjetila Grad Ivanić- Grad.
Pritom je obišla gradsku tržnicu Maznica, te se na malom trgu družila i fotografirala s građanima, ali nije davala izjave za medije.
Kolindu Grabar Kitarović su dočekali kao domaćin predsjednik gradske organizacije HDZ-a i gradonačelnik Grada Ivanić- Grada Javor Bojan Leš, predsjednik županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije Dražen Barišić , tajnik županijskog HDZ-a Mato Čičak te brojni stranački članovi iz okolnih gradova i općina.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić