Izbor iz današnjih vijesti

Općina Križ, Mjesni odbor Vezišće i Opera Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i ove su godine organizirali Svečani božićni koncert u čast Milki Trnini, a u Domu kulture Milka Trnina u Vezišću, sinoć su se okupili mnogobrojni ljubitelji operne umjetnosti i njeni štovatelji.

Do posljednjeg mjesta ispunjen Dom Kulture sinoć je u blagdanskoj atmosferi dočekao operne pjevače koji zahvaljujući preko tri desetljeća dugoj suradnji, svake godine dolaze u Vezišće. Uz Tamaru Franetović Felbinger, Dubravku Šeparović Mušović, Nikšu Radovanovića, Ljubomira Puškarića, te klavirsku pratnju Vjekoslava Babića, nastupila je i Antonija Žarković te mješoviti pjevački zbor Milka Trnina Vezišće.

Događaju su uz načelnika Općine Križ Marka Magdića i predsjednika Općinskog vijeća Mladena Rogića, nazočili i brojni Vezišćani, predstavnici Udruge poklonika Milke Trnine te posebna gošća, izaslanica župana Zagrebačke županije Jadranka Dujić Frlan.

Uoči koncerta Općinski načelnik te članovi Općinskog vijeća, kao i predstavnici Mjesnog odbora Vezišće, položili su cvijeće te zapalili svijeću ispred biste Milke Trnine u spomen na 19.12.1863. kada je u Vezišću rođena Milka Trnina.
Svečani božićni koncert bio je i prigoda za dodjelu Plakete Milke Trnine koju je ove godine primila Dragica Lochert, predsjednica Mješovitog pjevačkog zbora Milka Trnine Vezišće. Plaketu je dobitnici uručio Predsjednik Općinskog vijeća Mladen Rogić.

 

Zagrebačka Županija nagradila je najuspješnije učitelje osnovnih i srednjih škola. Radi se o 30 učitelja koji su sukladno Pravilniku o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama izabrani od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja kao najuspješniji odgojno-obrazovni radnici u školskoj 2018./2019. godini.

S područja Otoka Ivanića nagrađena su tri učitelja; iz OŠ Đure Deželića – učitelj tehničke kulture Jadranko Bartolić za mentorstvo učenicima na državnom natjecanju, vođenje projekata, sudjelovanje u istraživanjima i za rad s darovitim učenicima. Inače učitelj Jadranko Bartolić radi i u školi Stjepana Basaričeka.
Nagrađen je i učitelj matematike i fizike Ivica Gregurec za održana predavanja, dijeljenje digitalnih obrazovnih sadržaja te sudjelovanje u međunarodnim projektima; nagrađena je i učiteljica informatike Irena Novak Tvrtković za mentorstvo učenicima na državnoj i međunarodnoj razini, rad u udruzi s darovitim učenicima te sudjelovanju u EU projektima.

Vrednovalo se mentorstvo učenicima na natjecanjima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, objavljeni stručni članci, nastavni materijali i obrazovni sadržaji, sudjelovanje u projektima, rad na unapređenju obrazovanja... Županija je učitelje nagradila novčanom nagradom u neto iznosu od po 2000 kuna. Na njihovu trudu zahvalila im je, na prigodnoj svečanosti u Jastrebarskom, zamjenica župana Nadica Žužak.

 

Adventska atmosfera u Ivanić Gradu nastavlja se ove subote, 21. prosinca. U dopodnevnim satima na Malom trgu pored tržnice Maznica i sutra je organiziran božićni sajam od 9 do 13 sati na kojem će sudjelovati 17 lokalnih izlagača. Od 10 sati na sajmu će nastupiti i ulični svirači Glazbenih odjela OŠ Stjepana Basaričeka, a u 11 sati bit će prikaz živih jaslica u organizaciji Folklornog ansambla Insule Ivanich.
Program se nastavlja i u poslijepodnevnim satima, ali na drugoj lokaciji. Otvorenje Zimskog piknika u Sportskom parku Zelenjak s dolaskom djeda Mraza, bake Mraz i vilenjaka bit će u 16 sati, te je najavljen i program za najmlađe.
Za sve posjetitelje lokalni ugostitelji u svojim će kućicama uz moto «Moš jest, moš pit» nuditi prigodne blagdanske delicije, a za dobru atmosferu pobrinut će se Nika Antolos uz pratnju Daria Duvnjaka, te DJ-i koji će puštati retro glazbu. Posjetitelje očekuje i grijani šator, u kojem će se od 16. 30 sati održavati radionice i dječje igraonice. Za organizaciju Zimskog piknika zaduženi su Grad Ivanić-Grad, Savjet mladih Ivanić Grada i gradska turistička zajednica.
Paljenje posljednje Adventske svijeće bit će u 19. 30 sati ispred crkve sv. Petra apostola.

 

Povodom obilježavanja 90 godina rada i postojanja Nogometnog kluba Sloga Križ danas će biti održana svečana sjednica.
Na sjednici će biti prikazana prezentacija s kronološkim pregledom povijesti kluba od davne 1929. godine, kao i dodjela prigodnih zahvalnica zaslužnim igračima i djelatnicima kluba.
U 22:00 sata za sve članove i prijatelje kluba, Sloga Križ organizira i zabavu uz Tamburaški sastav „Biseri“ te bogatu ugostiteljsku ponudu u Društvenom domu u Križu – svi ste pozvani!

 

Od sportskih događaja ovoga vikenda izdvajamo prvenstvo Zagrebačke županije za mlađe kadetkinje u odbojci koje će biti održano u Sportskoj dvorani Žeravinec u subotu s početkom u 9.00 sati.
Završnicu Prvenstva županije će nakon odbojkašica u dvorani Žeravinec odigrati i pretkadeti Košarkaškog kluba Ivanić
U 14.00 sati utakmicu za 3. mjesto odigrat će Podsused i Fortuna, dok je u 16:00 sati na rasporedu finale u kojem se sastaju Ivanić i Samobor.
Seniori Košarkaškog kluba Ivanić posljednju će ovogodišnju utakmicu odigrati u subotu kod Fortune.
Ivanić je nakon osam odigranih kola u 2. ligi centar na dvije ostvarene pobjede, dok je klub iz Zaprešića na omjeru 4-4.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić