Obilježeno 90 godina NK Sloge

U društvenom domu u Križu svečanom je sjednicom obilježeno 90 godina rada i postojanja Nogometnog kluba Sloga Novoselec Križ.

Brojne igrače i djelatnike kluba pozdravio je povjerenik natjecanja Nogometnog saveza Zagrebačke županije Željko Mihalj, načelnik Općine Križ Marko Magdić i predsjednik Sloge Mario Vuksan.

Kao posebni izazovi u radu kluba istaknuti su visoki troškovi natjecanja, činjenica kako je amaterski sport u fazi izumiranja, mali broj volontera, sve manji broj djece te nerealna očekivanja igrača.
Za ciljeve su postavljeni pronalazak stabilne grupe sponzora kako bi se sadašnji budžet udvostručio, ulaganje u pomladak, omasovljavanje igračkog kadra kao i opstanak prve ekipe u Jedinstvenoj županijskoj ligi zbog održavanja kvalitete.

U kratkoj prezentaciji predstavljena je povijest kluba od davne 1929. godine i razdoblja kada se zvao “Kriško našički sportski klub“, Drugog Svjetskog rata kada su svi igrači otišli u rat, pa preko slavnih 60- ih i 70-ih godina do današnjih dana i natjecanja u Jedinstvenoj županijskoj ligi.
Podijeljena su priznanja i nagrade za životno djelo bivšim i Miroslava Redea koji je kao junior nastupio za Slogu, ali zbog sadašnjim članovima kluba, te pročitano pismo slavnog zdravstvenih razloga nije mogao doći na svečanu sjednicu.

Priznanja kluba primili su Franjo Mucha, Ivica Vukošić, Željko Mihaljević, Stjepan Dragičević, Josip Grdenić, NK Graničar i Općina Križ, a posthumno su priznanje primili članovi obitelji Josipa Varata, Dragutina Lančaja, Petra Kučinića i Ivana Muževića.
Nagrade za životno djelo pripale su Ivici Pavetiću kao i pokojnima Stjepanu Vitezu, Josipu Čuturi (nagradu primio unuk, slavni košarkaš Zoran Čutura), Ivanu Periću, Alojzu Prodanoviću, Bogdanu Pajniću, Filipu Beku, Dragutinu Peziću, braći Kamenički i obitelji Pantlik.

Posebnu zahvalu Slogi je dodijelio načelnik Marko Magdić za promicanje nogometa i sportskog duha u Općini Križ.

Svečanoj sjednici odazvali su se brojni bivši i sadašnji igrači i članovi Sloge, a otvorena zabava za sve prijatelje kluba održana je u večernjim satima uz tamburaški sastav „Biseri“.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić