Blagdansko darivanje na području Otoka Ivanića

U ovo blagdansko vrijeme darivanja, volonteri Gradskog društva Crvenog križa Ivanić Grad danas obilaze i daruju osobe u socijalnoj potrebi s područja Otoka Ivanića.

 

Božićno darivanje je započelo u Općini Križ gdje se volonterima Crvenog križa u obilasku pridružio i načelnik Općine Križ Marko Magdić. Ukupno je podijeljeno 76 paketa – 28 paketa djeci iz socijalno ugroženih obitelji, 42 paketa osobama s invaliditetom, te 6 paketa starijim i nemoćnim osobama.
Za božićno darivanje Općina Križ je izdvojila 7 600 kuna.
Nakon Općine Križ, volonteri Crvenog križa nastavili su obilazak i božićno darivanje i u Općini Kloštar Ivanić te Gradu Ivanić Gradu. Sveukupno na području Otoka Ivanića, u sklopu božićnog darivanja bit će podijeljena 444 paketa.

 

Načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović u pratnji ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad Ivane Bajt posjetio je i prigodno darivao uz božićne blagdane svoje sugrađane.
Poklon pakete na području Općine Kloštar Ivanić dobilo je uz ovogodišnje blagdane 9 soba u socijalnoj potrebi, 22-oje djece iz obitelji u socijalnoj potrebi, 49 osoba s invaliditetom, te 26 osoba starijih od 90 godina. Za ovu namjenu Općina je izdvojila 14.840 kuna.
Treba istaknuti stalnu socijalnu notu Općine Kloštar Ivanić jer u kontinuitetu iz godine u godinu povećava sredstva za socijalne potrebe svojih sugrađana, pa tako u proračunu za iduću godinu za Program socijalnih potreba planiraju više od milijun kuna, što je povećanje u odnosu na ovu godinu za oko 300.000 kuna.

 

Božićni su paketi razveselili su ukupno 252 osobe s područja Ivanić-Grada i uljepšali im ovo blagdansko vrijeme.
U petak se volonterima Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad u darivanju pridružio zamjenik gradonačelnika grada Ivanić-Grada Željko Posilović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad Martina Cuvaj i ravnateljica Gradskog društva Ivanić-Grad Ivana Bajt.
Božićne pakete primili su korisnici zajamčene minimalne naknade, osobe s invaliditetom, djeca iz socijalno ugroženih obitelji i osobe starije od 90 godina.
Kako doznajemo od ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Ivanić-Grad Ivane Bajt, paketi sadrže osnovne prehrambene namirnice.
Djeca su primila slatke paketiće čime su im malo uljepšali i zasladili praznike.
Novčana sredstva za kupnju paketa osigurana su iz proračuna Ivanić-Grada ukupne vrijednosti 35.280 kn.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić