Izbor iz današnjih vijesti

U nazočnosti načelnika Općine Kloštar Ivanić Željka Filipovića, njegova zamjenika Branka Šafrana i predsjednika Općinskog vijeća Krešimira Bunjevca danas je 25-ero učenika i 11 studenata potpisalo ugovore o stipendiranju za ovu školsku i akademsku godinu.
Za ovu namjenu Općina je osigurala u proračunu 265.000 kuna, povećan je broj stipendista i iznosi stipendija.
Mjesečna stipendija za učenike iznosi 550 a za studente 850 kuna.

 

U proračunu Općine Kloštar Ivanić za 2020. godinu Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture planiran je u iznosu od 3.730.000 kuna.

Najveći iznos od 1.690.000 kuna planira se za održavanje nerazvrstanih cesta na području Općine, 500.000 kuna za uređenje dvorišta i parkirališta ispred općinske zgrade, 470.000 za održavanje javne rasvjete, 400.000 kuna za male građevinske radove, odnosno odvodnju atmosferskih voda, 300.000 za zimsku službu, 200.000 za održavanje groblja, 120.000 za održavanje i uređenje javnih zelenih površina i 50.000 kuna za zbrinjavanje otpada s divljih deponija.

Planirani prihod za realizaciju ovog programa su od poreza, komunalne naknade i doprinosa, rudne rente, grobne naknade, korištenja javnih površina, prihodi od zakupa nekretnina, općinskog zemljišta, od legalizacije nezakonito izgrađenih objekata, od zakupa i korištenja državnog zemljišta, od kapitalnih pomoći iz državnog i županijskog proračuna te drugi planirani prihodi.

 

Kroz program javnih potreba u kulturi, Općina Križ je u Proračunu za 2020. godinu planirala 2.640.000 kuna.

Za projekte udruga koje djeluju u kulturi planirano je 150.000 kuna, a za financiranje manifestacija u organizaciji i od značaja za Općinu Križ 430.000 kuna.
Za arheološka istraživanja na antičkom nalazištu Sipčina planira se 100.000, dok je za programe knjižnice i čitaonice Križ, odnosno, obnovu knjiga planirano oko 60.000 kuna.

Ostatak financijskih sredstava predviđen je za 4 kapitalna projekta planirana u 2020. godini.

Za investicijsko održavanje i radove unutarnje obnove Doma kulture Josipa Badalića planirano je 100 000 kuna, za projekt prenamjene i opremanja postojeće zgrade dječjeg vrtića u Kulturni centar 400 000, za projekt sanacije stare vojne zgrade u parku u Križu koji se odnosi na sanaciju krovnog dijela objekta, te postojeće stolarije i pročelja
400 000 kuna, te za projekt izgradnje multimedijalnog centra u Križu milijun kuna.

 

Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom Mali princ iz Ivanić Grada prošlog je tjedna održala izvanrednu skupštinu na kojoj je predstavljen godišnji program rada i financijski plan Udruge za 2020. godinu.
S obzirom na povećanje troškova Udruge, Predsjednik Dubravko Pavković je predložio da se godišnja članarina povisi, što su svi članovi jednoglasno prihvatili.

Nakon završetka službenog dijela bio je upriličen i tradicionalni božićni domjenak koji su svojim nastupom otvorili korisnici i članovi Udruge. Tijekom domjenka, sve prisutne je iznenadio Djed Božićnjak koji je članovima, od onih najmlađih do onih malo starijih, podijelio poklone koji su bili dio akcije «Pisma Djedu Božićnjaku».

Zahvaljujući donacijama građana u sklopu akcije pod borom se našlo 80 poklona, a iz Udruge Mali princ zahvaljuju svima na sudjelovanju.

 

Grad Ivanić Grad i ove godine organizira doček Nove godine na otvorenom za najmlađe i one malo starije, no ove godine doček će biti na drugoj lokaciji – u Sportskom parku Zelenjak.

Ispraćaj stare i ulazak u novu 2020. godinu započinje u 16 sati dječjim dočekom u grijanom šatoru, uz animatorice Tvornice smijeha, Baku i Djeda Mraza i vilenjake. Novost ovogodišnjeg dočeka je puštanje lampiona želja u 17 sati, nakon čega se zabava nastavlja na klizalištu.

Za one malo starije, program dočeka započinje u 22 sata. Za dobru atmosferu će se pobrinuti DJ Klak, a tu je i bogata ugostiteljska ponuda u sklopu kućica «Moš jest moš pit!»

Još jedna ovogodišnja novost je i Nova poslije nove – afterparty u Sportskom parku Zelenjak 1. siječnja koji započinje u poslijepodnevnim satima. Od 16 sati zabava se nastavlja uz DJ-a Sovu i vatromet u 18 sati.

Grad Ivanić Grad, gradska turistička zajednica i Savjet mladih Ivanić Grada pozivaju sve ljude dobre volje da im se i ove godine pridruže u dočeku na otvorenom i u dobroj atmosferi i uz mnoštvo zabave isprate staru i uđu u Novu 2020. godinu!

 

Općina Križ drugu godinu zaredom organizira doček Nove godine na otvorenom!
Za sve posjetitelje bit će i ove godine na platou ispred Društvenog doma u Križu organiziran šampanjac, te vatromet u ponoć, a u slučaju lošeg vremena proslava će preseliti u zatvoreni prostor Društvenog doma.
Uz ugostiteljsku ponudu pića za dobru atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav Modri biseri.

Doček Nove godine na otvorenom vrhunac je ovogodišnjeg adventskog programa u općini Križ koji je uključivao stand up show Željka Pervana, predstave za djecu, koncerte KUD-a Graničar i Nine Kraljić, adventsko druženje i Božićni koncert u Vezišću.

Svi ste pozvani na još jedno ugodno druženje u Općini Križ, i ispraćaj stare, te zajednički ulazak u Novu 2020. godinu!

 

Udruga Prijatelji baštine će na Malom trgu kod tržnice Maznica u ponedjeljak, 30. prosinca u 18 sati otvoriti Virtualni muzej industrijske baštine Ivanić Grada.

Rezultat je to opsežnog projekta u kulturi pod nazivom “Industrijska baština Ivanić-Grada“ kojem je cilj digitalizacija i suvremena interpretacija bogate industrijske baštine Ivanić Grada.

Predmet istraživanja bile su tvrtke s našeg područja koje su obilježile nagli industrijski razvoj grada nakon 2. svjetskog rata i ujedno ga proslavile na području cijele države, ali i regije.

Prva faza projekta je uključivala održavanje međunarodne volonterske radionice pod nazivom “Mapiranje i dokumentacija industrijske baštine Ivanić-Grada“ koja je jesenas u Ivanić-Gradu okupila brojne volontere i stručnjake na temu industrijske baštine iz cijelog svijeta. Druga faza projekta sastojala se od sistematizacije prikupljene građe, prezentacije na Danima europske baštine u listopadu, te pripreme za digitalnu prezentaciju i interpretaciju, a završnica je otvorenje virtualnog muzeja.

Grad Ivanić-Grad i udruga građana Prijatelji baštine zajednički su surađivali na svim fazama provedbe, a cijeli projekt trajat će do kraja 2020. godine popunjavanjem virtualnog muzeja prikupljenim materijalima.

 

Općina Križ je najavila da su otvorene prijave za ovogodišnju utrku CROSS HILL RUN KRIŽ 2020.
Prošle godine je na utrci sudjelovalo preko 150 trkača iz cijele Hrvatske i svijeta i oko 100 djece, a prema reakcijama trkača, utrka Cross Hill Run Križ 2019. godine – nazvana i Utrka dobrih želja, bila je i opet više nego uspješna.
Propozicije utrke su iste kao i prijašnjih godina – cijena startnine je 130 kuna, start će biti na Trgu Sv. Križa u Križu, a trči se 5 ili 10 kilometara, uz dječju utrku.
4. po redu Cross Hill Run će ove godine biti 16. svibnja, prijave se primaju do 05. svibnja, a informacije se mogu dobiti na broju mobitela 091 6188 806 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Više informacija također možete pronaći na facebook stranici Općine Križ, ili službenoj stranici utrke Run Croatia.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić