Izbor iz današnjih vijesti

Danas se diljem zemlje svečano obilježava Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.
15. siječnja 1992. godine sve zemlje članice tadašnje Europske zajednice priznale su Republiku Hrvatsku kao suverenu i samostalnu državu.

Od tada je Hrvatska postala aktivnom članicom mnogih europskih i svjetskih tijela, međunarodnih procesa i inicijativa. U Ujedinjene narode Hrvatska je primljena 22. svibnja iste godine, u članstvo Vijeća Europe 6. studenoga 1996., članicom NATO saveza postala je 1. travnja 2009., a 28. članicom Europske unije postala je 1. srpnja 2013. godine.
Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske zamjenici gradonačelnika Grada Ivanić- Grada Tomislav Cuvaj i Željko Posilović te predstavnici braniteljskih udruga zapalili su svijeće na Spomeniku hrvatskim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja.

 

Hrvatski savez udruga ekoloških proizvođača u suradnji s Udrugom Crta i točka organiziraju razmjenu sjemena u Zagrebu ove subote 18. siječnja od 9 -12 sati. Iza toga od 12,30 -14 sati bit će predstavljena nova brošura i održana radionica pod nazivom "Kako registrirati ekološku proizvodnju povrtnog sjemena na obiteljskom gospodarstvu".

Drugi dio programa namijenjen je prvenstveno proizvođačima koji se žele upustiti u ekološku proizvodnju sjemena. Sjemenarstvo je jedna od prioritetnih tema jer gotovo svo sjeme dolazi iz uvoza i mnogi su
nezadovoljni kvalitetom dok domaće sorte nestaju.

Proizvodnja sjemena može biti prilika za proizvođače jer, rascjepkano zemljište postaje prednost i stvara se dodana vrijednost proizvoda uz mogućnost skladištenja i prodaje gotovo cijele godine.
Bit će predstavljeni koraci koje gospodarstvo treba poduzeti da bi registriralo proizvodnju sjemena, a u goste dolaze dr.sc. Mara Bogović iz Hrvatske poljoprivredne savjetodavne službe i proizvođači sa obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Cafuk, Sabol i Rožić kako bi prenijeli svoja praktična iskustva.

Razmjena sjemena i radionica «Kako pokrenuti ekološku proizvodnju
povrtnog sjemena na gospodarstvu» dio su projekta Raznolikost je održiva koji se odvija uz financijsku potporu Grada Zagreba

Za više informacija nazovite Sunčanu Pešak, tajnicu Hrvatskog Saveza udruga ekoloških proizvođača na broj 095 808 26 88.

 

Prošloga vikenda mlađi uzrasti Škole nogometa NK Naftaš Ivanića nastupili su na turnirima u Rugvici i Vrbovečkoj Dubravi.
U Rugvici je ekipa limača predvođena trenerom Alenom Marasom zauzela 3. mjesto.
U četvrtfinalu je svladana prva ekipa Sesvetskog Kraljevca s 2:1, da bi u polufinalu s identičnim rezultatom bolja bila druga momčad iz Kraljevca.
Ipak, u utakmici za 3. mjesto Naftaš je, ponovo s 2:1, svladao limače Nogometnog kluba Brcko.
Za najboljeg strijelca turnira proglašen je član škole nogometa Antonio Cimaš.

Na turniru u Dubravi ekipa prstića osvojila je također 3. mjesto. Momčad trenera Tomislava Hadaša je nakon prolaska skupine ispala u polufinalu nakon penala od ekipe Vrbovca, da bi u susretu za 3. mjesto uvjerljivo svladana Dubrava 3:0.
Za najboljeg strijelca turnira proglašen je igrač Naftaša Antonio Crnoja.
...................
A u nedjelju 19. siječnja svoj turnir za uzrast prstića organizirat će Naftaš Ivanić u Sportskoj dvorani Žeravinec.
Nastupit će 12 ekipa iz Križa, Kloštra Ivanića, Vrbovca, Dubrave, Popovače, Rugvice, Petrinje i Dugog Sela, dok će domaćini nastupiti s 4 momčadi, uključujući i mlađu ekipu curica.
Susreti po skupinama počinju u jutarnjim satima dok je završnica predviđena nakon 18:00 sati.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić