Izbor iz današnjih vijesti

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar najavio je da u proljeće kreće Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Poziv će se odnositi na sve postojeće legalne obiteljske kuće, bez obzira na godinu izgradnje, do najviše 3 stambene jedinice i brutto površinu manju ili jednaku 600 m2.

Nacrt spomenutog programa trenutno je na javnom savjetovanju pa Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja poziva građane da se uključe u raspravu svojim prijedlozima.
Za financiranje provedbe ovog Programa u financijskom planu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurat će se iznos od 142 milijuna kuna uz mogućnost nabave dodatnih sredstava zbog očekivanog velikog broja prijava.

Od navedenog iznosa, 20% ukupnih sredstava, odnosno 28,4 milijuna kuna, namijenjeno je za financiranje energetske obnove u cijelosti odnosno 100% potrebnog iznosa za obnovu obiteljskih kuća vlasnika koji su u opasnosti od energetskog siromaštva.

S ostalih 80% tj. 113,6 milijuna kuna, sufinancirat će se energetska obnova svim ostalim građanima vlasnicima obiteljskih kuća, i to sa stopom od 60% sufinanciranja, dok će ostatak iznosa ti građani osigurati iz vlastitih izvora.
Programom se predviđa povećanje toplinske zaštite svih elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora, odnosno energetska obnova vanjskog zida, stropa, poda i krova, zamjena stolarije, kao i ugradnju jednog od sustava za energetsku uštedu.

Podsjetimo, energetska obnova obiteljskih kuća provodila se 2015. godine također putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekti su se provodili tijekom 2015. i 2016. godine, a sufinanciranje je u cijelosti bilo osigurano iz nacionalnih sredstava.

 

LAG „Moslavina“ ovog je tjedna objavio Natječaj za tip operacije 2.1.1 „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“, iz Programa ruralnog razvoja.
Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG Natječaju iznosi 543.354 HRK.
Za potrebe pripreme i informiranja potencijalnih prijavitelja na ovaj LAG natječaj nit će održane radionice u dogovoru s jedinicama lokalne samouprave.

Rok za podnošenje prijave projekata bit će od 04.veljače do 10.ožujka, a uvjete natječaja, te sve ostale potrebne informacije o načinu prijave mogu se pronaći na internetskoj stranici LAG-a Moslavina.

 

Zagrebačka županija jučer je u Samoboru organizirala radionicu na temu Zakona o fiskalnoj odgovornosti za sve ravnatelje, tajnike i voditelje računovodstva u osnovnim i srednjim školama.

Prošlogodišnjom izmjenom Zakona o fiskalnoj odgovornosti, na snagu je stupila i nova Uredba zbog čega je Zagrebačka županija odlučila organizirati edukaciju kako bi za 44 proračunska korisnika u školstvu olakšali ispunjavanje novoga upitnika i donošenje izjave o fiskalnoj odgovornosti.

Izjavom o fiskalnoj odgovornosti ravnatelji školskih ustanova potvrđuju zakonito, namjensko i svrhovito korištenje sredstava te učinkovito funkcioniranje sustava financijskog upravljanja. Izjava se daje temeljem popunjenog upitnika, raspoloživih informacija o radu ustanove, rezultatima unutarnje i vanjske revizije te vlastite procjene.

 

Udruga vinogradara i vinara «Škaf» Križ novu će vinogradarsku godinu započeti ove subote, 18. siječnja u Ruškovici u kleti obitelji Dragutina Matkovića proslavom Vincekova.
Okupljanje gostiju, biškupa i meštra ceremonije započinje u 13 sati.
Iz Udruge vinogradara i vinara Škaf iz Križa pozivaju građane, prijatelje i sve ljude dobre volje da im se pridruže u obilježavanju blagdana sv. Vinka, jednog od najvećih zaštitnika vinara i vinograda, a ujedno i prvog od pet ‘zapovijedanih’ vinogradarskih blagdana kroz godinu.

 

Rukometna uzbuđenja u Ivanić- Gradu u 2020. godini započinju ove subote utakmicom osmine finala hrvatskog kupa u kojem se sastaju Ženski rukometni klub Ivanić i zagrebačka Lokomotiva.
Podsjetimo, rukometašice Ivanića prošle su sezone zaustavljene na korak od plasmana na završni turnir kada ih je u četvrtfinalnom dvoboju na domaćem terenu svladala Murvica.

U ovoj fazi natjecanja uključeni su i prvoligaški klubovi koji su na kraju prošle sezone bili među 6 najboljih sastava, a ždrijeb održan početkom siječnja odlučio je da u Ivanić dolazi, uz Podravku, najjača hrvatska ekipa, predvođena hrvatskim izbornikom Nenadom Šoštarićem.

Prema propozicijama natjecanja igra se samo jedan susret.
Utakmica Ivanić- Lokomotiva u Sportskoj dvorani Žeravinec počinje sutra u 18:30.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić