Izbor iz današnjih vijesti

Desetodnevnoj međunarodnoj poljoprivrednoj manifestaciji Zeleni tjedan u Berlinu zemlja partner je upravo Hrvatska, a ovogodišnje izdanje sajma bilježi i rekordan broj izlagača, čak 1 800 iz 72 zemlje svijeta.
Sajam je za posjetitelje otvoren u petak, 17. siječnja, do nedjelje ga je obišlo već 100 tisuća posjetitelja, što je više nego prošle godine, a očekuju ukupno oko 400 tisuća posjetitelja do nedjelje, 26. siječnja kada je predviđeno zatvaranje sajma.

Predsjednik HGK Luka Burilović u priopćenju medijima je istaknuo da je Zeleni sajam odlična prilika hrvatskim proizvođačima da se predstave i zakorače na nova izvozna tržišta, te da predstave hrvatsku poljoprivredu koja ima jaku tradiciju i velike potencijale, ali i priču o autentičnosti naše zemlje kroz autohtone okuse i mirise svih njenih regije.
Na Zelenom tjednu Hrvatsku predstavlja pedesetak izlagača, velikih i malih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Posjetitelji sajma će imati i priliku uživati u prepoznatljivim hrvatskim tradicionalnim jelima pripremanima od hrvatskih namirnica koje će za njih pripremati hrvatski kuhari u nacionalnom hrvatskom restoranu na berlinskoj adresi.

Između ostalih posjetitelji sajma mogu kušati i proizvode Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske.

 

Za potrebe predškolskog odgoja i naobrazbe u Dječjem vrtiću Proljeće u Kloštru Ivaniću, u ovoj godini planirano izdvajanje je u iznosu od 4.651.000 kuna. Povećan je kapacitet vrtića, upisan veći broj djece i sukladno tome ukazala se potreba i za povećanjem broja zaposlenika.

Predškolskim odgojem u Dječjem vrtiću Proljeće u Kloštru Ivaniću trenutno je obuhvaćeno 175 djece i 20 djece su polaznici Male škole, doznajemo od općinskog načelnika Željka Filipovića.

 

Komunalno društvo Ivakop i ove godine korisnicima s područja Grada Ivanić-Grada, te Općina Kloštar Ivanić Križ nudi mogućnost odvoza i zbrinjavanja kućnog glomaznog otpada bez naknade na lokaciji obračunskog mjesta korisnika
Korisnici koji imaju glomazni otpad za odvoz, moći će prijaviti odvoz putem web aplikacije na Ivakopovoj internetskoj stranici, ili im osobno dostaviti ispunjeni obrazac priložen uz račune za siječanj.

Iz Komunalnog društva Ivakop napominju da glomazni otpad bude odložen unutar dvorišta ili u blizini ulaza u dvorište, dostupno vozilu za sakupljanje otpada do 7 sati ujutro, na dan odvoza. Volumen otpada ne smije biti veći od 3 kubna.
Također mole korisnike da prilikom prijave obavezno navedu broj telefona, te po mogućnosti e-mail adresu kako bi ih mogli kontaktirati i dogovoriti točan termin odvoza glomaznog otpada.

Zahtjev za odvoz glomaznog otpada moguće je podnijeti isključivo do 21. veljače, a dodatne informacije, kao i popis predmeta i tvari koje se smatraju glomaznim otpadom možete naći na internetskoj stranici Komunalnog društva Ivakop ili pozivom na broj 2888 938.

Studenti Sveučilišta LIBERTAS iz Zagreba sa studija Turističkog i hotelskog menadžmenta boravili su prošlog tjedna na području Moslavine, u okviru terenskih vježbi.

Studenti su posjetili područja Grada Čazme, Grada Ivanić-Grada i Grada Popovače, gdje su imali priliku posjetiti neke od najvažnijih turističkih atrakcija tog područja. U Čazmi je organiziran razgled Galerije Anton Cetin i Galerije Aleksandar Marks, Crkve Sv. Marije Magdalene te Božićne priče obitelji Salaj.

Na području Ivanić-Grada posjetili su Seoski turizam Kezele, Centar za posjetitelje Ivanić-Grad i Lječilište Naftalan.
Posljednja lokacija bila je Popovača, gdje su posjetili Ranč NONO, a ondje su održane prezentacije o turističkim resursima Moslavine, ali i predstavljanje LAG-a „Moslavina“ te njegove uloge u ruralnom razvoju Moslavine. Drugog dana održan je radni dio posjeta i radionice, gdje su studenti analizirali viđeno stanje turističke ponude Moslavine.
Ovo je druga skupina studenata koji su posjetili Moslavinu, a sve u sklopu priprema za međunarodnu Konferenciju za razvoj ruralnog turizma, koja će se održati u svibnju 2020. godine.

Organizatori terenskih vježbi su bili Vimal Akademija i Sveučilište LIBERTAS, a suorganizatori LAG „Moslavina“, te TZ gradova Čazme, Ivanić-Grada i Popovače.

 

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić Grad je uputilo zamolbu svim stanovnicima Grada Ivanić Grada i Općina Križ i Kloštar Ivanić koji imaju u posudbi invalidsko pomagalo u vlasništvu crvenog križa da se jave radi upisa pomagala u novu evidenciju.
Iz GDCK napominju da nitko neće ostati bez pomagala, već na taj način volonteri i zaposlenici crvenog križa ne bi morali izlaziti na teren pojedinačno kod svakog korisnika na adresu radi evidencije i upisa pomagala u novi skladišni prostor.
Možete se javiti osobno na adresu Vulinčeva 30 u prizemlju ili na broj telefona 012883001 svakog radnog dana od ponedjeljka do petka od 8-15 sati.

Udruga Vinogradara i vinara «Škaf» Križ ove je subote uz brojne pajdaše i pajdašice, prijatelje i članove, tradicionalnim obredom obilježila blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara.
Obred Vincekova održan je u vinogradu obitelji Matković u Ruškovici.
Suština ovoga narodnog običaja je odlazak u vinograde, gdje se oreže jedan trs i tri rozgve - grančice vinove loze, stave u vazu s vodom. Rozgve će prolistati i domaćin će po razvoju lista znati kakva će rodnost i plodnost vinograda biti ove godine.

Blagdan Sv. Vinka prvi je od pet zapovijedanih vinogradarskih blagdana, a obavljenim obredom kojeg Vincekovo nalaže, članovi Udruge vinogradara i vinara «Škaf» Križ i službeno su započeli novu vinogradarsku godinu.

 

Rukometašice Ivanića očekivano su na svom terenu poražene u osmini finala hrvatskog kupa od favorizirane Lokomotive 36:17.
Usprkos razlici u kvaliteti gošće su u utakmicu ušle maksimalno ozbiljno što se i vidjelo na semaforu nakon prvih 13 minuta igre kada je rezultat bio 11:1 za Lokomotivu, dok se do odmora razlika popela na nedostižnih 15 golova razlike.
Nastavak susreta Ivanić je počeo agresivnije i na krilima obrana vratarke Doris Hren uspio kratkotrajno smanjiti zaostatak, no za više od toga nije bilo ni snage ni koncentracije.

Kod domaće ekipe najbolje su bile Tina Barišić s 5 i Katja Cupek s 4 pogotka, dok su kod Zagrepčanki najraspoloženije bile reprezentativke Kristina Prkačin s 8 i Paula Posavec sa 6 golova.
Igračice Igora Gajskog nakon kupa nastavljaju s pripremama za nastavak sezone u 2. ligi Zapad koja starta 8. veljače gostovanjem u Senju, dok sedam dana kasnije u Sportsku dvoranu Žeravinec dolazi pulska Arena.

 

Kuglački klub Zanatlija poražen je u utakmici 2. kola kupa regije Centar u kojem je na kuglani Zelenjak bolja bila ekipa Obrtnik Torbara 5:3.
Poene za domaću momčad osvojili su Igor Cepetić (570 čunjeva), Tomo Krznarić (576 čunjeva) i Zdravko Serdar (554 čunja).
Nastavak prvenstva u 3. ligi Centar je već danas kada u 8. kolu Zanatlija na kuglani Grmoščica u Zagrebu gostuje kod ekipe Medika.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić