Izbor iz današnjih vijesti

Manifestacija «Dani poslova u turizmu» nakon uspješne prezentacije u Osijeku, otvorena je sutra od 9 sati na zagrebačkom Velesajmu.

“Dani poslova u turizmu” zajednički je projekt Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Hrvatske turističke zajednice, koji već četvrtu godinu okuplja brojne poslodavce iz turističkog sektora i nezaposlene zainteresirane za rad u turizmu i ugostiteljstvu.

Ujedno to je prilika za jednostavnije zapošljavanje, obrazovanje u centrima kompetentnosti te za promociju turističko – ugostiteljskih zanimanja, a posjetitelji također mogu saznati detalje o uvjetima rada, smještaju i mogućnostima razvoja karijere u turizmu.

U svim gradovima, uz neposredno predstavljanje 85 poslodavaca koji ove godine nude preko 9.000 radnih mjesta, održat će se i popratni program u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske udruge poslodavac i Udruge ugostiteljstva i turizma te Ministarstva turizma.

Radionice u sklopu popratnog programa namijenjene su učenicima završnih razreda srednjih strukovnih škola, a usmjerene su na predstavljanje mogućnosti zapošljavanja, edukacije i usavršavanja kod konkretnih poslodavaca te predstavljanje centara kompetentnosti.

 

Knjižnica i čitaonica Križ najavljuje da zbog zakonske obveze revizije cjelokupnog knjižničnog fonda neće raditi za korisnike od ponedjeljka, 27. siječnja do petka, 14.veljače.
Iz Knjižnice mole korisnike koji kasne s povratom knjiga da do petka, 24. siječnja, vrate građu koju duguju, tj, knjige koje nisu vraćene kako bi imali što bolji uvid u stanje fonda, te revizijski posao obavili temeljito i precizno.
Zakasnina se neće naplaćivati, a korisnike mole za suradnju i razumijevanje.
Knjižnica i čitaonica Križ će ponovno početi s redovitim radom u ponedjeljak, 17. veljače.

Udruga za uzgoj i zaštitu životinja «Mali uzgajivač» iz Ivanić Grada ove godine organizira 28. međužupanijsku i međugradsku izložbu malih životinja koja će biti u Pučkom domu u Kloštru Ivaniću od 24. – 26. siječnja.
Izložba će za posjetitelje biti otvorena u petak, 24. siječnja od 15 do 19 sati, u subotu 24. studenog, od 8 do 19 sati, te u nedjelju od 8 do 14 sati.

Cijena ulaznice je 10 kuna, za djecu je ulaz besplatan, a za sve posjetitelje bit će organizirana i bogata tombola, te prodajni sajam.

Udruga «Mali uzgajivač» iz Ivanić Grada je osnovana 1988. godine i danas okuplja četrdeset članova koji u njoj isključivo volonterski djeluju. Svake godine organiziraju izložbu malih životinja, kako bi ljubav prema životinjama pokazali i prenijeli svojim sugrađanima, a pogotovo najmlađim generacijama.

 

Udruga vinogradara i vinara "Brenta", Grad Ivanić-Grad, gradska turistička zajednica i Općina Kloštar Ivanić sutra, na blagdan sv. Vinka, organiziraju pozivaju Vas na Vincekovo zajedničko obilježavanje orezivanja vinograda.
Obred Vincekova će započeti u 14 sati u vinogradu Vlade Jakopovića u Kloštru Ivaniću u Vinogradarskoj 78.
Nakon ceremonije, druženje će biti nastavljeno u Kleti obitelji Kunek.

Udruga vinogradara i vinara "Brenta" poziva građane, vinare i sve ljude dobre volje da im se pridruže vinogradu obitelji Jakopović i s njima sutra i službeno uđu u novu vinogradarsku godinu.

 

U izložbenom prostoru POU Ivanić-Grad u srijedu, 22. siječnja bit će svečano otvorenje likovne izložbe “Poruke svjetla u mraku”, umjetnice Zore Škrgulje.
Izložbom “Poruke svjetla u mraku” mlada umjetnica iz Ivanić Grada Zora Škrgulja fokusira se na vizualno, odnosno izostanak vida kao glavnog spoznajnog alata. Koristi slikarsku tehniku akrila upotpunjenog vezom i nitima konca, odnosno neobičnu kombinaciju slikarskih i neslikarskih tehnika. Pridodajući tome riječi ispisane Brailleovim pismom, ulazi duboko u tematiku propitkivanja čovjekovih (ne)ograničenja.

Osvrt na izložbu dat će Petra Korbus, kustosica Muzeja Ivanić-Grada.
Otvorenje izložbe bit će sutra u 18 sati u izložbenom prostoru POU, a svi zainteresirani izložbu će moći pogledati do 11. veljače.

 

Prošlog je tjedna održan prestižni karate turnir Grand Prix Samobor s preko 2000 natjecatelja iz 213 klubova i 25 država.
Član Karate kluba KIK Luka Koščević ušao je u borbu za medalju i ostvario plasman između 4. i 6. mjesta čime je u kategoriji mlađih seniora osigurao odlazak na njegovo 5. Europsko prvenstvo.

Treće mjesto osvojila je ekipa učenica- kate, u sastavu Maja Paula Kuntić, Magdalena Blažak i Klara Tomić Babić.
Odlični nastup s tri pobjede i ulaskom u četvrt finale upisala je Maja Paula Kuntić u pojedinačnoj kategoriji učenica kate, dok iz kluba ističu i vrlo dobre predstave najmlađe članice Ire Uršule Švagelj u kategoriji cicibanke kao i Mateja Gorića u borbama u konkurenciji mlađih kadeta do 45 kg.

 

U subotu i nedjelju članovi Kickboxing kluba Ivanić-Grad nastupili su u Italiji na Europskom kupu "GOLDEN GLOVE 2020".
Patrik Presečan osvojio je 1. mjesto u borbama za mlađe kadete, minus 32 kg, te 9. mjesto u kategoriji do 28 kg, dok je kao deveti završio i Benjamin Tukec u kategoriji dječaka do 33 kg.

 

U 2. kolu županijske lige u gađanju zračnom puškom, članovi Streljačkog kluba Ivanić postigli su sljedeće rezultate:
Plasman među prva tri mjesta u svojim kategorijama ostvarili su Vid Bukal, drugoplasirani kod kadeta sa 176 pogođenih krugova.

Kod kadetkinja prvo mjesto osvojila je Ema Gašparović, drugo Dunja Blagec a treće Lorena Kolaković.
Petar Blagec i ovoga je vikenda bio najprecizniji kod juniora sa 181 krugom, dok je najbolji rezultat kola postigla juniorka Iva Popović Gecan sa 187 pogođenih krugova. U istoj konkurenciji Antonela Čukman završila je treća sa 176 krugova.
Kod seniora pobjedu je odnio Zoran Marčinković sa 183 kruga.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić