Izbor iz današnjih vijesti

Bespovratne potpore poduzetnicima Ivanić-Grada
Poduzetnici koji su zadovoljili uvjete natječaja, u Gradskoj upravi su potpisali ugovore s gradonačelnikom  Javorom Bojanom Lešom  o dodjeli bespovratnih sredstava za pokriće troškova stručne pomoći konzultanata za usluge pisanja prijave projekata na natječaje u okviru operativnih programa Republike Hrvatske, koji će se financirati iz fondova i programa Europske unije.
Uvjetima natječaja Grada Ivanić-Grada iz  travnja ove godine je udovoljilo i bespovratne potpore ostvarilo pet novoosnovanih poduzeća.

Počinje izgradnja plohe 6 u Tarnom
Prema informacijama dobivenim od direktorice Ivakopa Sanje Radošević, danas je uveden u posao izvođač radova na izgradnji nove plohe 6 za odlaganje komunalnog otpada na Odlagalištu otpada u Tarnom.
Na javnom natječaju je najpovoljniju ponudu dalo poduzeće E- Urho iz Vinkovaca, sa cijenom radova od 886.000 kuna plus PDV. Tome treba dodati tri vrste nadzora nad izgradnjom, tako da će ukupna cijena investicije biti 950.000 kuna plus PDV.
Izgradnju nove plohe za odlaganje komunalnog otpada tvrtke Ivakop sufinanciraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 60% i suvlasnici Grad Ivanić-Grad i općine Križ i Kloštar Ivanić 40%.

Dan pobjede
22. obljetnica vojno redarstvene akcije Oluja, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Ivanić Gradu će biti obilježen u subotu 5. kolovoza. Polaganje vijenaca na spomenik u Parku hrvatskih branitelja je u 9 sati, a u Muzeju Ivanić-Grada će u 9,30 biti otvorena izložba slika Ivana Lackovića Croate «Crveno i crno».
U Križu će u subotu, nakon posjeta Spomen sobi poginulih branitelja u 9,45, vijenci biti položeni kod Centralnog križa na groblju u Križu u 10 sati te u 10,20 u Rečici Kriškoj. Misa u Župnoj crkvi u Križu će biti u 11 sati.
U Kloštru Ivaniću su danas vijence položila izaslanstva Općine Kloštar Ivanić i općinskih udruga hrvatskih branitelja na spomen obilježje u Parku hrvatskih branitelja.

Uređenje odvodnih kanala u Općini Križ
Općina Križ je u suradnji s Hrvatskim vodama sufinancirala izgradnju, čišćenje i uređenje cijevnih propusta i prijelaza preko odvodnih kanala na području naselja Okešinec.
Izvođenjem ovih radova najviše se pomaže poljoprivrednicima jer se čišćenjem odvodnih kanala i jaraka omogućava kvalitetnija odvodnja oborinskih i slivnih voda s poljoprivrednih površina, a uređenjem prijelaza preko kanala olakšava pristup.
Podsjetimo, Hrvatske vode su u ožujku ove godine počele čistiti preko 8 kilometara odvodnih kanala na području Općine Križ, i to između naselja Obedišće, Okešinec i Vezišće.

Treća mala akcija darivanja krvi
Gradsko i općinska društva Crvenog križa Ivanić Grada, Kloštra Ivanića i Križa pripremaju za srijedu 9. kolovoza treću malu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će biti u Hotelu Crosco u Ivanić Gradu od 12 do 16 sati. Plan je prikupiti 60 doza krvi.

PP Ivanić-Grad
U protekla 24 sata policijski službenici PP Ivanić-Grad su zaprimili 4 zahtjeva za intervencijama. Izdvajamo pokušaj samoubojstva skokom s visine u Posavskim Bregima. Suicid je pokušala ženska osoba bacivši se s nadvožnjaka auto ceste A3, te je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život i hospitalizirana u Novoj bolnici u Zagrebu. U Šumećanima se dogodila prometna nesreća uslijed naleta na divljač.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić