Vincekovo u vinogradu obitelji Jakopović

Jučer je u vinogradu obitelji Vlade Jakopovića u Kloštru Ivaniću obilježeno Vincekovo, koje već 22. godinu za redom organizira Udruga vinogradara i vinara Brenta iz Ivanić-Grada, uz potporu Općine Kloštar Ivanić, Grada Ivanić-Grada i Turističke zajednice.
Uz velik broj vinogradara i prijatelja obitelji Jakopović događanju su nazočili načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović i predsjednik Općinskog vijeća Krešimir Bunjevac te zamjenik ivanićgradskog gradonačelnika Željko Posilović.

Ceremoniju rezidbe prema starim narodnim običajima kloštranskoga kraja upotpunile su u narodnim nošnjama članice kloštranskih KUD-ova, dok su okupljene prigodnim pjesmama zabavila «Tekuća pitanja».

Vinari su jučer na „Vincekovo“ po tradiciji obišli svoje vinograde, zaliti jedan trs dobrom vinskom kapljicom, darivali ga domaćom kobasicom ili špekom te odrezati prve rozgve s reznika te ih ponijeti kući kako bi im, nakon dva-tri tjedna u peharčeku s vodom, na toplom, propupalo i pokazalo kako će trsje prezimiti ovu zimu i kakva će mu biti rodnost.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić