Izbor iz današnjih vijesti

Zagrebačka županija prošle je godine odobrila 300.000 kuna pomoći gradovima i općinama za mjere označavanja pasa mikročipom. Na natječaj se javilo sedam gradova i osam općina. Za svakog čipiranog psa u Programu kontrole populacije napuštenih pasa odobreno je 100 kuna, a maksimalni iznos koji je pojedina JLS mogla dobiti bio je 50.000 kuna. Prema podacima iz izvješća za 2019. godinu koji su jedinice lokalne samouprave morale podnijeti, do sada je mikročipiran 1331 pas, za što je utrošeno 133.100 kuna.
Grad Ivanić Grad je od 15.000 kuna potrošio 3500 i čipirao 35 pasa.

Općina Kloštar Ivanić je od 10.000 kuna potrošila 2200 kuna za čipiranje 22 psa. U općini Križ čipirali su 217 pasa i od mogućih 35.000 potrošili 21.700 kuna.
Sredstva koja nisu utrošena vraćaju se u proračun Zagrebačke županije.

Za mjeru mikročipiranja pasa Zagrebačka županija je osigurala sredstva i u proračunu za 2020. godinu. Još nije dogovoren termin raspisivanja novog natječaja, ali bi, prema najavama to trebalo biti u veljači ili ožujku.

 

SŠ Ivan Švear u suradnji s Udrugom Štedopis iz Instituta za financijsko obrazovanje u 2020. godini će provoditi projekt Financijske pismenosti za koji je Ministarstvo znanosti i obrazovanja putem natječaja za udruge u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih odobrilo 84.000 kn bespovratnih sredstava, za provedbu projektnih aktivnosti.

Projekt Financijske pismenosti sastoji se od donacije određenog broja primjeraka udžbenika „Moj novac, moja budućnost“ učenicima i nastavnicima škola partnera, zatim radionice za učenike 3. i 4. razreda i nastavnike škola partnera na temu financijske pismenosti, te terenske nastave s ciljem upoznavanja financijskih institucija u RH i Europi.

Uz Srednju školu Ivan Švear Ivanić Grad, u projektu kao partneri sudjeluju i srednje škole Dugo Selo, Jastrebarsko, Ban Josip Jelačić Zaprešić, Hrvatski kralj Zvonimir Krk i Strukovna škola Pula.
Tim povodom je prošlog tjedna u Srednjoj školi Ban Josip Jelačić u Zaprešiću održana stručna edukacija iz područja Financijske pismenosti u kojoj su sudjelovale i profesorice ekonomskih predmeta iz SŠ Ivan Švear Ivanić Grad, Tijana Golak, Silvija Svetoivanec -Marinčić i Josipa Ilić. Sadržaj edukacije je uključivao 4 modula: zaštita potrošača, novac, financijske institucije i financijski proizvodi, te planiranje osobnih financija.
Nastavak projektnih aktivnosti, očekuje se tijekom proljeća ove godine.

 

Sljedećeg petka, 31. siječnja, 15. put zaredom muzeji diljem Hrvatske će otvoriti svoja vrata posjetiteljima u okviru manifestacije Noć muzeja.
Tema ovogodišnje manifestacije su velike obljetnice - 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. godine i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, osnovanog 1880.godine.
Programom Noći muzeja 2020., Muzej Ivanić Grada će obuhvatiti nekoliko akcenata iz dosadašnjeg rada ustanove te istaknuti prioritete dugoročnog razvoja i temeljnih programskih sadržaja iz osnovne koncepcije rada muzeja.
Predviđena je prezentacija pojedinih područja zavičajne baštine poput povijesti Ivanić-Grada i okolice, posebno od 16. do 20. stoljeća, znamenitih osoba iz povijesti grada, etnografskog blaga kraja, graditeljske baštine, te prirodne baštine na širem području grada, a bit će predstavljeno i djelovanje "muzeja izvan muzeja" na terenu.

Program započinje u 18 sati uz izložbu fotografija Zdenka Vanjeka, nastalih u Muzeju Ivanić-Grada od 2016. do 2019., te izlaganjem uz prezentaciju slikovnih zapisa, nastalih kroz tri godine djelovanja muzeja, a u 20 sati slijedi interaktivni kviz o baštini Ivanić Grada.
Program Noći muzeja obuhvaća i dječje igraonice i radionice, te glazbeno i gastronomsko druženje.

 

Povodom nadolazećeg Dana zaljubljenih, Općina Križ svojim mještanima ove godine poklanja predstavu “Debitanti” u režiji Kerekesh Teatra.
Predstava će biti ma samo Valentinovo, u petak 14.veljače u Domu kulture Josip Badalić u Križu s početkom u 19 sati, a za sve posjetitelje je ulaz besplatan.

Predstava “Debitanti” kajkavska je ljubavno-erotska komedija bez granica koja opisuje odnose muškaraca u pomalo neobičnim okolnostima na još više neobičnom mjestu. Tekst i režiju potpisuje Ljubomir Kerekeš, a u glavnim ulogama igraju Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar i Mijo Pavelko. Glumci glume i muške i ženske uloge.

 

Nakon zimske pauze, sezonu u 2. ligi centar nastavlja Košarkaški klub Ivanić. U prvoj utakmici u 2020. godini Ivanićane ovoga vikenda očekuje gostovanje u Zagrebu kod ekipe Zapad.
Nakon devet odigranih kola Ivanić je predzadnja ekipa na ljestvici s 3 pobjede i 6 poraza, dok je Zapad na šestom mjestu sa svega jednom pobjedom više.

Iz sutrašnjeg rasporeda u Sportskoj dvorani Žeravinec izdvajamo turnir rukometaša 2004. godišta od 10 sati na kojem će uz domaćina, Muški rukometni klub Ivanić nastupiti i Bjelovar i Sesvete.
Ženski rukometni klub Ivanić nakon ispadanja iz hrvatskog kupa nastavlja s pripremama za nastavak sezone u 2. ligi Zapad. Ove subote od 16.00 sati u dvoranu Žeravinec stiže izravni konkurent u prvenstvu i bivši prvoligaš Trešnjevka.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić