Škola plivanja za male Kloštrance u Nerezinama

U Vrbovcu je jučer načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović u nazočnosti gradonačelnika Vrbovca Denisa Kralja te gradonačelnice Zlatara i načelnika općina Dubrave, Farkaševca, Gradeca, Preseke i Rakovca potpisao s direktorom poduzeća Gradski objekti Vrbovec d.o.o. Markom Beloševićem ugovor o sufinanciranju 50 posto iznosa Škole plivanja u Nerezinama.

Planirani početak sezone bit će od 16. lipnja, desetak dana ranije nego prošle godine, a planirano trajanje sezone je do sredine rujna. Uz 50 postotno sufinanciranje ovih 8 jedinaca lokalne samouprave, cijena škole plivanja po učeniku je tisuću kuna.

Potpisivanjem ovogo ugovora, dva grada i šest općina će ovog ljeta poslati osnovnoškolce trećih razreda sa svog područja u Nerezine, na Malom Lošinju, a uz vrtićku smjenu vrbovečko gradsko odmaralište popunit će sedam termina po 10 dana škole plivanja.

Drago mi je što treću godinu zaredom potpisujemo ugovore o sufinanciranju škole plivanja i što nas je sve više. Gradski objekti Vrbovec do sada su, uz pomoć Grada Vrbovca, u Gradsko odmaralište Nerezine uložili preko milijun kuna te se konačno možemo pohvaliti dobrim standardom u odmaralištu – uvodno je rekao direktor tvrtke Gradski objekti Vrbovec Marko Belošević. – To su prepoznali u Gradu Zlataru i Općini Kloštar Ivanić te sam sretan što ćemo ove godine ugostiti i djecu s njihovog područja. Sve je spremno i veselim se novoj sezoni u našem odmaralištu – zaključio je Belošević.


Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj istaknuo je kako je svih pet okolnih općina od početka podržavalo projekt ponovnog pokretanja odmarališta u Nerezinama. Svima vam se zahvaljujem na tome što ulažete u naše zajedničke projekte, jer mislim da Nerezine pripadaju svima nama. Ove godine su nam se pridružili Zlatar i Kloštar Ivanić pa će i njihova djeca uživati u čarima odmarališta u Nerezinama te se nadama da će ova suradnja trajati još mnogo godina – rekao je gradonačelnik Kralj te dodao kako je sada priča oko Nerezina zaokružena, jer više nema slobodnih termina u vremenu kada su djeca na praznicima.


Načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović rekao je kako se nada da će ova suradnja potrajati i za naredne generacije. – Nakon što smo obišli odmaralište, odlučili smo da ćemo djecu s našeg područja poslati u školu plivanja, a nadam se da ćemo dobru suradnju nastaviti i na drugim projektima – istaknuo je načelnik Filipović.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić