Izbor iz današnjih vijesti

Putovima Oluje
Povodom 22. obljetnice vojno redarstvene akcije Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, Hrvatski časnički zbor Ivanić Grad je u nedjelju organizirao obilazak ratišta Banovine «Putovima Oluje». Uz članove Časničkog zbora putove oluje su obišli predstavnici Zajednice udruga iz domovinskog rata i Gradske uprave. Posjetili su spomen-obilježje u Baćinu, mjesto druge najveće masovne grobnice nastale za vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj, u kojoj su stradali isključivo civili, a u Kostajnici mjesto pogibije Gordana Lederera. Posjetili su i Dobretin kod Dvora, Glinu, Petrinju i Sisak te na spomen obilježja položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule u obrani domovine.

Započela izgradnja tribina u SP Križ
U Sportskom parku u Križu je započela izgradnja tribina. U tijeku su radovi na temeljima za montažne tribine sa gotovo 200 sjedećih mjesta. Radovi uključuju i montažu tribina te stavljanje u funkciju, a trebali bi biti završeni do kraja kolovoza, do početka nogometne sezone. Vrijednost radova je oko 240.000 kuna.
Projektom, koji je prijavljen na natječaj Zagrebačke županije u ukupnoj vrijednosti od oko 160.000 kuna, planira se ugraditi sportska podloga Playlot na vanjski teren površine 924 m2 s ucrtavanjem rukometnog i futsal igrališta, kako bi se podigla kvaliteta podloge za svakodnevne aktivnosti klubova Zajednice športskih udruga Općine Križ te omogućilo organiziranje turnira i drugih manifestacija.

Velika Gospa u Kloštru Ivaniću
Kloštar Ivanić kao značajno Marijansko svetište i ove se godine priprema za blagdansko proštenje Velike Gospe. Program za   posjetitelje i hodočasnike će biti na Trgu sv. Ivana od 14  sati,  kad će nastupiti KUD Kloštar, od 14,30 KUD Obreška, a od 16   sati na dalje će svirati Tamburaški sastav Fijaker iz Osijeka.
Na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza će biti zatvoren za promet motornih vozila Trg sv. Ivana s prilaznim ulicama, uz blokadne   punktove na križanjima: Školske i Ulice Ivana Šveara, Zagrebačke i Ulice Ivana Šveara, Ulice sv. Marije i Ulice Milke Trnine, te Ulice kralja Tomislava i obilaznice. Preusmjeravanje prometa će biti označeno prometnom signalizacijom. Za posjetitelje će biti osiguran  parkirališni prostor kod mjesnog groblja u Kloštru Ivaniću i uz prilazne ceste do punktova zatvaranja prometa.

Tjedno izvješće PP Ivanić-Grad
Na području Policijske postaje Ivanić Grad u proteklom su tjednu evidentirana dva kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti: dvije krađe, a počinitelj jedne je pronađen i podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Dogodile su se dvije prometne nesreće s lakše povrijeđenim osobama.
Evidentirano je 13 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih 2 vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.
Podnijeto je 7 optužnih prijedloga, po 2 za prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji te 3 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Streljaštvo
U organizaciji SK Zadar je u nedjelju povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja održano natjecanje u streljaštvu serijskim pištoljem velikog kalibra "Trofej Oluja“ u disciplini 25 m VK pištolj: 5+10 hitaca u preciznom gađanju, te 5+10 hitaca u brzom gađanju (10 sec), ekipno i pojedinačno, po pravilima Hrvatskog streljačkog saveza za domaći program VK oružje.
Natjecanju su se odazvali strijelci iz Malog Lošinja, Splita, Makarske,  Zagreba i Osijeka, tako da su nastupili i prošlogodišnji osvajači medalja s državnog prvenstva. Streljačku udrugu sv. Mihovil Lučko predstavljali su Margareta Franković, Martin Franković i Gordan Franković, koji su ekipno su zauzeli 5. mjesto od 13 ekipa.
Margareta Franković je rezultatom od 184 kruga ostvarila osobni rekord za disciplinu 25m VK pištolj 10+10 hitaca i zauzela drugo mjesto u ukupnom poretku.
Gordan Franković je pogodio 161 krug i plasman na 11. mjesto.
Martin Franković je sa 118 krugova zauzeo 41. mjesto.
Nastavak natjecanja u discplinama domaćeg programa, serijski za VK oružje, je 19. kolovoza „Treći noćni špancirfest turnir“ u Varaždinu i 20. kolovoza XX memorijalni turnir “Čaba” u Karlovcu.     

Humanitarna akcija

Iskra Glavak Šeperić iz Lekenika je još u ranom djetinjstvu oboljela od progresivne spinalne mišićne atrofije i već godinama je vezana uz kolica. Najviše joj pomaže vježbanje na uređaju “Lokomatu”, uz pomoć kojega je za nekoliko dana postigla veći napredak nego kroz godine vježbanja i fizikalnih terapija te joj je dao nadu da bi mogla prohodati barem uz pomoć štaka. Za Iskrinu terapiju potrebno je izdvojiti 5.600 kn tjedno pa je pokrenuta humanitarna akcija “Iskra ljubavi i nade za Iskru – pomoć jednoj djevojci da stane na svoje noge”.

Stoga Vas pozivamo, da pomognete ovoj izuzetnoj djevojci uplatom u skladu sa svojim mogućnostima

NA RAČUN ZA POSEBNE NAMJENE: pomoć za Iskru Glavak Šeperić; ZAGREBAČKA BANKA - KUNSKI RAČUN: HR3523600003513256514; ZAGREBAČKA BANKA - DEVIZNI RAČUN: HR6523600003245845889.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić