Izbor iz današnjih vijesti

Putovima Oluje
Povodom 22. obljetnice vojno redarstvene akcije Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, Hrvatski časnički zbor Ivanić Grad je u nedjelju organizirao obilazak ratišta Banovine «Putovima Oluje». Uz članove Časničkog zbora putove oluje su obišli predstavnici Zajednice udruga iz domovinskog rata i Gradske uprave. Posjetili su spomen-obilježje u Baćinu, mjesto druge najveće masovne grobnice nastale za vrijeme Domovinskog rata u Hrvatskoj, u kojoj su stradali isključivo civili, a u Kostajnici mjesto pogibije Gordana Lederera. Posjetili su i Dobretin kod Dvora, Glinu, Petrinju i Sisak te na spomen obilježja položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule u obrani domovine.

Započela izgradnja tribina u SP Križ
U Sportskom parku u Križu je započela izgradnja tribina. U tijeku su radovi na temeljima za montažne tribine sa gotovo 200 sjedećih mjesta. Radovi uključuju i montažu tribina te stavljanje u funkciju, a trebali bi biti završeni do kraja kolovoza, do početka nogometne sezone. Vrijednost radova je oko 240.000 kuna.
Projektom, koji je prijavljen na natječaj Zagrebačke županije u ukupnoj vrijednosti od oko 160.000 kuna, planira se ugraditi sportska podloga Playlot na vanjski teren površine 924 m2 s ucrtavanjem rukometnog i futsal igrališta, kako bi se podigla kvaliteta podloge za svakodnevne aktivnosti klubova Zajednice športskih udruga Općine Križ te omogućilo organiziranje turnira i drugih manifestacija.

Velika Gospa u Kloštru Ivaniću
Kloštar Ivanić kao značajno Marijansko svetište i ove se godine priprema za blagdansko proštenje Velike Gospe. Program za   posjetitelje i hodočasnike će biti na Trgu sv. Ivana od 14  sati,  kad će nastupiti KUD Kloštar, od 14,30 KUD Obreška, a od 16   sati na dalje će svirati Tamburaški sastav Fijaker iz Osijeka.
Na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza će biti zatvoren za promet motornih vozila Trg sv. Ivana s prilaznim ulicama, uz blokadne   punktove na križanjima: Školske i Ulice Ivana Šveara, Zagrebačke i Ulice Ivana Šveara, Ulice sv. Marije i Ulice Milke Trnine, te Ulice kralja Tomislava i obilaznice. Preusmjeravanje prometa će biti označeno prometnom signalizacijom. Za posjetitelje će biti osiguran  parkirališni prostor kod mjesnog groblja u Kloštru Ivaniću i uz prilazne ceste do punktova zatvaranja prometa.

Tjedno izvješće PP Ivanić-Grad
Na području Policijske postaje Ivanić Grad u proteklom su tjednu evidentirana dva kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti: dvije krađe, a počinitelj jedne je pronađen i podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Dogodile su se dvije prometne nesreće s lakše povrijeđenim osobama.
Evidentirano je 13 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih 2 vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene.
Podnijeto je 7 optužnih prijedloga, po 2 za prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji te 3 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Streljaštvo
U organizaciji SK Zadar je u nedjelju povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja održano natjecanje u streljaštvu serijskim pištoljem velikog kalibra "Trofej Oluja“ u disciplini 25 m VK pištolj: 5+10 hitaca u preciznom gađanju, te 5+10 hitaca u brzom gađanju (10 sec), ekipno i pojedinačno, po pravilima Hrvatskog streljačkog saveza za domaći program VK oružje.
Natjecanju su se odazvali strijelci iz Malog Lošinja, Splita, Makarske,  Zagreba i Osijeka, tako da su nastupili i prošlogodišnji osvajači medalja s državnog prvenstva. Streljačku udrugu sv. Mihovil Lučko predstavljali su Margareta Franković, Martin Franković i Gordan Franković, koji su ekipno su zauzeli 5. mjesto od 13 ekipa.
Margareta Franković je rezultatom od 184 kruga ostvarila osobni rekord za disciplinu 25m VK pištolj 10+10 hitaca i zauzela drugo mjesto u ukupnom poretku.
Gordan Franković je pogodio 161 krug i plasman na 11. mjesto.
Martin Franković je sa 118 krugova zauzeo 41. mjesto.
Nastavak natjecanja u discplinama domaćeg programa, serijski za VK oružje, je 19. kolovoza „Treći noćni špancirfest turnir“ u Varaždinu i 20. kolovoza XX memorijalni turnir “Čaba” u Karlovcu.     

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić