Maja Klarić predstavila put 88 hramova

Jučer je u Gradskoj knjižnici Ivanić Grad zanimljivo putopisno predavanje, a ujedno i promociju svoje nove knjige „Približavanje zore: put 88 hramova na japanskom otoku Shikoku» održala putopjesnikinja Maja Klarić.

«Približavanje zore» jedinstvena je putopisna priča o Japanu i drevnom budističkom hodočašću na otoku Shikoku, najmanjem od četiri glavna japanska otoka. Hodočašće se sastoji od 88 službenih hramova i brojnih drugih svetišta, a podrazumijeva spajanje svih 88, zatvaranjem punog kruga oko otoka. Majin je put trajao skoro dva mjeseca tijekom kojih je s ruksakom na leđima propješačila 1100 kilometara i posvjedočila prelasku oštre zime u toplo proljeće, stigavši na cilj točno u vrijeme sakure, čuvenog cvjetanja trešanja.

Osim vlastitog putovanja, tijekom predavanja je autorica predstavila i osnovne karakteristike tog puta, pripremne i logističke informacije, te opise i legende vezane uz hramove, uz prikaz brojnih fotografija nastalih tijekom putovanja.
Maja Klarić je dobitnica nekoliko nagrada i priznanja, kao i stipendija za rezidencijalni boravak u zemlji i inozemstvu, a dosad je objavila tri zbirke putopisne poezije – Život u ruksaku, Quinta Pitanga i Nedovršeno stvaranje, te prozno-poetski putopis Vrijeme badema o hodočašću Camino de Santiago koji je prehodala 2010. godine.

 

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić