Održan sastanak Općine Križ i Hrvatskih voda

Danas je u prostorijama Općine Križ održan sastanak između načelnika Marka Magdića, djelatnika općine i predstavnika Hrvatskih voda s ciljem definiranja budućih zajedničkih projekata na području Općine.
Kao najveći problemi istaknuti su zastarjela infrastruktura odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, niži postotak priključka na vodoopskrbu, te košnja vodotoka i kanala.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić istaknuo je kako je veći dio sredstava predviđenih za 2020. godinu već raspoređen, no projekti u Općini Križ bi mogli stići na red nakon rebalansa krajem ove ili početkom iduće godine.

To vrijeme treba iskoristiti za pripremu dokumentacije kako bi pri dobivanju sredstva odmah krenula i realizacija projekata, izjavio je Vukmirić, dodavši kako je branjeno područje na kojem se nalazi Općina Križ jedina u Hrvatskoj koje nema potpisani sporazum o održavanju. Kako se javni natječaj za izvođača radova odužio zbog žalbi, nije bilo moguće ispuniti zahtjeve Općine o košnji vodotoka i kanala, no upravo je ovih dana potpisan ugovor s novim koncesionarom koji će što je prije moguće započeti s radovima.

Razgovori s Hrvatskim vodama nastavit će se u narednom razdoblju, pa je tako već za idući tjedan dogovoren novi sastanak u tvrtki Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić