26. sjednica Gradskog vijeća

Jučer je u Spomen domu Alojza Vulinca održana 26. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada.
Na početku sjednice prihvaćen je Plan rada Gradskog vijeća za 2020. godinu, te donesena Odluka o donošenju 2. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja UPU 6. Time su stvoreni preduvjeti za realizaciju investicijskog projekta na česticama koje je od Republike Hrvatske kupila tvrtka Bemis, a zbog čega je bilo potrebno brisanje planirane neizgrađene prometnice čime se omogućuje slobodnije planiranje projekta bez prometnih ograničenja.

S 15 glasova ZA i jednim suzdržanim izglasana je Odluka o raspoređivanju sredstava za redovito financiranje gradskih vijećnika u iznosu od 650 kuna mjesečno po vijećniku, plus 10 posto za članove, odnosno članice podzastupljenog spola.

Doneseni su i Ugovori o prijenosu imovine između Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, Komunalnog centra i Grada Ivanić- Grada kao stjecatelja, budući da su prometnice, nogostupi, parkirališta i javna rasvjeta po zakonu u vlasništvu jedinica lokalne samouprave.

Također, donesene su Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada, kao i natječaj za prodaju zemljišta u Poduzetničkoj zoni 6 radi izgradnje gospodarskih objekata.
Donesena je i nova Odluka o socijalnoj skrbi u kojoj od većih promjena stoji kako je Grad dužan korisnicima zajamčene minimalne naknade pokriti troškove stanovanja do polovice iznosa naknade, dok će korisnici koji odbiju poziv na javne radove izgubiti prava iz socijalne skrbi na razdoblje od 6 mjeseci.

Na kraju sjednice jednoglasno je prihvaćeno ponovno imenovanje Marine Čalušić za ravnateljicu Dječjeg vrtića Ivanić- Grad, dok je izgrađeno reciklažno dvorište Tarno predano na upravljanje tvrtki Ivakop.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić