Izbor iz današnjih vijesti

Danas je na svečanoj inauguraciji na Pantovčaku, novoizabrani predsjednik Zoran Milanović prisegnuo svojom čašću da će dužnost predsjednika Republike Hrvatske obavljati savjesno i odgovorno, na dobrobit hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana.

Prisegu je potpisao pred predsjednikom Ustavnoga suda Miroslavom Šeparovićem i time je službeno započeo njegov petogodišnji mandat kao predsjednika Republike Hrvatske.

Na inauguraciji su uz dosadašnju predsjednicu Kolindu Graabar-Kitarović, od dužnosnika bili prisutni: predsjednik sabora Gordan Jandroković, potpredsjednici sabora Milijan Brkić, Željko Reiner, Božo Petrov, Siniša Hajdaš Dončić i Furio Radin, premijer Andrej Plenković i potpredsjednici vlade Davor Božinović, Damir Krstičević i Predrag Štromar, predsjednik Vrhovnoga suda Đuro Sessa te načelnik Glavnog stožera general Mirko Šundov.

Inauguraciji, koja se po prvi put u povijesti Hrvatske održala u svečanoj dvorani na Pantovčaku, nazočili su i dva bivša predsjednika Republike – Stjepan Mesić i Ivo Josipović, članovi najuže Milanovićeve obitelji, kao i 19 članova izbornoga stožera izabranog predsjednika.

Zoran Milanović je peti predsjednik Republike Hrvatske, a na tu dužnost je izabran 5. siječnja 2020. godine nakon što je u drugom krugu predsjedničkih izbora većinom glasova pobijedio Kolindu Grabar-Kitarović.

 

Zagrebačka županija će i u 2020. godini sa 70.000 kuna financirati preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože.

Program će provoditi dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije u razdoblju od 21 veljače do 28. travnja.

Ovaj preventivni program Zagrebačka županija provodi sedmu godinu zaredom, a interes stanovnika je svake godine u porastu. U prethodnih šest godina kroz preventivni program pregledano je 3.441 osoba.

Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, u 2019. godini pregledano je 907 osoba s područja Zagrebačke županije, od kojih je preporučena daljnja obrada za 6 osoba, dok je kod 207 osoba izražena sumnja na karcinom kože.
Detaljni raspored i lokacije na kojima zainteresirani mogu obaviti pregled nalazi se na internetskoj stranici Zagrebačke županije.

Inače, redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.

 

Gradskom vijećniku i predsjedniku Odbora Grada Ivanić-Grada za gospodarstvo Krešimiru Golubiću, Europska Unija je obnovila status kandidata za menadžera u Europskim institucijama za 2020 godinu.

Naime, Europska unija svake godine na svojim službenim stranicama objavljuje tzv. "Rezervnu listu" selekcija prema kojima su svrstani svi uspješni kandidati koji su prošli određene selekcije i testiranja Europske unije u znanjima i vještinama iz područja ekonomije, opće administracije, prava, jezika i slično.

Krešimir Golubić je od prije nekoliko godina laureat selekcije Europske unije iz područja ekonomije, tj. kandidat za menadžera srednje razine ili Head of Unit u institucijama Europske unije, te je najnovijom objavom taj status produžen i za 2020. godinu.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić