Gradonačelniku vraćeni ključevi Grada

Danas se obilježava Fašnik - razdoblje prije korizme u kojem se priređuju povorke maškara i plesovi pod maskama.
Prve asocijacije na spomen fašnika ili karnevala su ulične povorke, maske, kostimi, krafne, pjesma, ples i veselje, a slična atmosfera danas je u Ivanić Gradu i Kloštru Ivaniću.

Naime, u sklopu obilježavanja Fašnika u Ivanić Gradu dječja povorka pet skupina polaznika Dječjeg vrtića Ivanić Grad je u prijepodnevnim satima, uz podršku roditelja, brojnih prolaznika, te polaznika Dječjeg vrtića Roda prošetala Moslavačkom ulicom do Trga Vladimira Nazora maskirani u kiki bombone, legiće, princeze i vitezove, jahače na konjima, te male prijatelje prirode. Dolaskom na Mali trg vratili su ključeve grada gradonačelniku Javoru Bojanu Lešu i time obilježili završetak fašničkih događanja u Ivaniću.

Fašnička zbivanja na području Otoka Ivanića nastavljaju se u poslijepodnevnim satima u Kloštru Ivaniću fašničkom povorkom u organizaciji kazališta «Janus». Organizirana povorka prošetat će centrom Kloštra Ivanića do dvorišta Pučkog doma gdje će biti predstavljanje maskiranih skupina i tradicionalno spaljivanje fašnika.
Za dobru atmosferu zaduženi su Najbolji bešlinečki tamburaši, a za maškare i posjetitelje osigurane su kobasice, kuhano vino i krafne.

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić