Veleposlanik Dalgleish otvorio županijsko natjecanje iz engleskog jezika

U Osnovnoj školi Đure Deželića danas je održano Županijsko natjecanje iz engleskog jezika za osnovne i srednje škole Zagrebačke županije. Škola je ugostila učenike i mentore iz 22 osnovne i 12 srednjih škola.

Kao počasni gost, natjecanje je otvorio Andrew Dalgleish, 8. veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj koji smatra da Grad Ivanić-Grad odašilje pozitivnu energiju, pogotovo među mladim ljudima kojima grad daje veliku potporu za njihove projekte i inovacije.

"Sajam inovacija je, recimo, meni najdraža manifestacija u cijeloj Hrvatskoj. Ivanić Grad sam posjetio dvaput i upravo tamo me ravnatelj škole gospodin Todić pozvao da posjetim školu tijekom županijskog natjecanja iz engleskog jezika, što sam s oduševljenjem prihvatio. Mislim da je poznavanje stranih jezika u današnjem svijetu jako važno. Nažalost, sami Englezi su jako lijeni po pitanju učenja stranih jezika. S druge strane Hrvati nisu i to je posebno vidljivo kod mladih ljudi čiji izgovor engleskih riječi je među najboljima u Europi. Znamo da Sjeverna Europa – Norveška i Švedska jako dobro govore engleski jezik, a Hrvati su također na toj razini – jedni od najboljih!" , izjavio je veleposlanik Andrew Dalgleish.

Ravnatelj Osnovne škole Đuro Deželić, Mileo Todić izrazio je veliko zadovoljstvo sa svojim učenicima koji su također dio županijskog natjecanja, i bez obzira na krajnji rezultat on smatra da je za učenike i njega osobno ovo veliki rezultat.

Zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj pozdravio je 39 učenika iz srednjih škola, 43 iz Osnovnih škola, te 42 mentora. Također je napomenuo da je danas i poželjno i potrebno učiti i naučiti engleski jezik.
Iz OŠ Đure Deželića, natjecalo se troje učenika, a njih sedmero iz Srednje škole Ivan Švear. Rezultati natjecanja će biti objavljeni tijekom dana na oglasnoj ploči i na web stranici škole.

 

zlatni miš

"Zlatni miš"

Na 11. Danima elektroničkih medija, Obiteljski radio Ivanić je primio nagradu „ZLATNI MIŠ“ za najbolju Internet stranicu.

Ocjenjivački žiri na čelu s dr. sc. Zdravkom Kedžom dodijelio je nagradu za platformu na kojoj na jednom mjestu slušatelji imaju mogućnost pratiti program putem online streama, preslušati emisije emitirane u radijskom programu na 99,4 MHz, te pročitati izbor iz lokalnih vijesti Otoka Ivanića.

Kontakt info

OBITELJSKI RADIO IVANIĆ

Park Stjepana Posezija 6
10 310 IVANIĆ- GRAD

Centrala: 01 28 81 656
Fax:  01 28 81 655
Studio:  01 28 81 657, 01 2882 984

E-pošta: oriivg@inet.hr - oriivg@net.hr

Volim Ivanić
Ivanić Grad
Općina Križ
Općina Kloštar Ivanić